Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 15:18:52
Izklaide » Latvijas iedzīvotāji, sasniedzot cienījamu vecumu, vēlās līdzināties Vairai Vīķei-Freibergai un Vitālijam Gavrilovam
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas iedzīvotāji, sasniedzot cienījamu vecumu, vēlās līdzināties Vairai Vīķei-Freibergai un Vitālijam Gavrilovam
Autors: Solvita Barkāne, 11/12/2009 11:36

SEB bankas veiktā aptauja atklāj interesantus faktus: 42% sieviešu par savu paraugu, sasniedzot cienījamu vecumu, izvēlas Vairu Vīķi-Freibergu, savukārt 22% vīriešu labprāt līdzinātos Vitālijam Gavrilovam.

Otro vietu respondentu topā ieņem Laima Vaikule (20%) un Raimonds Pauls (17%). Visbiežāk pieminēto Latvijas pazīstamo personu vidū bija arī Maija Tabaka (9%), Inese Galante (9%), Māra Zālīte (9%), kā arī Gunārs Ķirsons (14%). Respondenti piedāvāja arī savus variantus personām, kurām viņi vēlētos līdzināties, pārkāpjot 55 gadu slieksni: Margarita Stāraste, Olga Dreģe, Aina Poiša, Arhibīskaps Jānis Pujāts, Ēvalds Valters, Aleksejs Loskutovs, Mārtiņš Rītiņš.

Interesanta tendence iezīmējās, aptaujājot portāla draugiem.lv lietotājus: gados jaunām sievietēm no 20 līdz 29 gadiem Vaira Vīķe-Freiberga imponē vairāk kā vecākām aptaujas dalībniecēm, kuru atbildēs spilgtāk iezīmējās tāda personība kā Maija Tabaka (17-18%). Savukārt, vīriešiem, kas ir vecāki par 45 gadiem, viena no polārākajām atbildēm bija Uldis Dumpis (23%).

Aptaujas dalībniekiem bija savi favorīti arī pasaules pazīstamo cilvēku vidū: tā lielākā daļa sieviešu – 28% – minēja Sofiju Lorēnu kā paraugu savai tālākajai nākotnei. Topa otrajā vietā ierindojās Merila Strīpa (20%), kurai seko Hilarija Klintone un Karaliene Elizabete II (abām dāmām 15% īpatsvars). Pazīstamo vīriešu konkurencē vadībā izvirzījās Šons Konerijs (29%), Als Pačīno (13%) un Bils Klintons (10%). Aptaujātie izteica arī savas versijas, minot Māti Terēzi, Žaklīnu Kenediju, Allu Pugačovu, Vladimiru Putinu, Bilu Geitu, Stīvenu Sīgalu un Deniju de Vito.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu