Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 04:33:13
Pasaule » „Financial Times” atzīst Rīgu par vienu no Eiropas konkurētspējīgākajām pilsētām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Financial Times” atzīst Rīgu par vienu no Eiropas konkurētspējīgākajām pilsētām
Autors: Solvita Barkāne, 19/02/2010 13:24

Rīga ir saņēmusi augstāko novērtējumu «Financial Times» veiktajā pētījumā par Eiropas pilsētu un reģionu konkurētspēju kategorijā «Izmaksu efektivitāte».

Februārī noslēdzies Financial Times grupas uzņēmumu – «FDI Magazine», «FDI Markets» un indeksa «FDI Benchmark» pētījums par 223 Eiropas pilsētu un 142 Eiropas reģionu konkurētspēju «Eiropas nākotnes pilsētas un reģioni 2010/11» , informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Pētījums tika veikts vairākās kritēriju kategorijās, tostarp kategorijā «Izmaksu efektivitāte», un tā mērķis bija sniegt objektīvu ieskatu potenciālajiem investoriem un citiem interesentiem par pilsētu un reģionu konkurētspēju. «Izmaksu efektivitātes» kategorijā lielo pilsētu grupā (iedzīvotāji no 0,5 līdz 1 miljonam) Rīga ieguvusi pirmo vietu, apsteidzot nākamās tuvākās sekotājas – Viļņu (Lietuva), Ļvovu un Odesu (Ukraina) un Lodzu (Polija).

Tas ir nozīmīgs un būtisks panākums gan pilsētai, gan visai valstij, uzsver LIAA. Šie panākumi uzskatāmi apliecina ārvalstu investoriem, ka investīcijas Rīgā un Latvijā ir lieliska izvēle, domājot par biznesa iespēju un konkurētspējas palielināšanu nākotnē.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu