Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 21:38:25
Pasaule » Krievija plāno pārtraukt naftas tranzītu caur Baltijas ostām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Krievija plāno pārtraukt naftas tranzītu caur Baltijas ostām
Autors: Baiba Koknēviča, 07/07/2008 09:44

Pagājušā nedēļā Sanktpēterburgā notikušā valdības sanāksmē Krievijas Transporta ministrs Igors Levitins paziņojis, ka Krievija jau līdz 2015. gadam plāno pārtraukt naftas produktu tranzītu cauri Baltijas ostām.

Šobrīd Krievija attīsta Ust-Luga ostu, kas līdz 2015. gadam spēs nodrošināt visas nepieciešamās tranzīta iespējas, un Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ostu pakalpojumi vairs nebūs nepieciešami. “Līdz 2015. gadam mums būs pietiekama kapacitāte, lai nodrošinātu tranzītu tikai caur mūsu pašu ostām”, izteicies Transporta ministrs.

Pašlaik Krievijas nafta sastāda 80% kravas pārvadājumu Baltijas lielākajās ostās. Jau 2003. gadā Krievija slēdza naftas cauruļvadu ar Ventspili, bet 2006. gadā apturēja tranzītu caur Mažeiķiem. Tāpat pagājušajā gadā Krievija drastiski samazināja tranzīta apjomus caur Tallinas Muuga ostu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu