Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 24. aprīlis 10:45:38
Sports » Zemā tipa velostatīvi nav droši
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Zemā tipa velostatīvi nav droši
Autors: Baiba Koknēviča, 03/07/2008 12:25

„Situācijā, kad katru gadu velosipēdistu skaits Rīgas ielās praktiski dubultojas, ir ļoti būtiski parūpēties ne tikai par braucēju, bet arī viņu velosipēdu drošību. Pozitīvi, ka pilsētā strauji pieaug velo statīvu skaits, taču slikti, ka liela daļa no tiem ir nepilnīgas konstrukcijas, kas neļauj droši pieslēgt velosipēdu. Proti, pie lielas daļas lielveikalu un citviet pilsētā redzamie zemā tipa statīvi, kas ļauj pieslēgt velosipēdu tikai pie viena no riteņiem. Sekas ir viegli paredzamas – pieslēgta velosipēda vietā tā īpašnieks riskē saņemt vien priekšējo vai aizmugurējo riteni,” saka velosipēdistu portāla Veloriga.lv veidotājs Romāns Meļņiks.

Pareiza velo statīva konstrukcijai jābūt izturīgai pret mehāniskiem bojājumiem un tādai, lai velosipēdu būtu iespēja pieslēgt pie rāmja un vēlams abiem vai vismaz vienu riteni. Pasaulē vispopulārākie ir dažāda dizaina apgriezta U burta veida statīvi, kura augstums vismaz nedaudz pārsniedz pilsētas velosipēda rāmja augšējo daļu. Plaši izplatītas arī dažādas stabveida konstrukcijas ar speciālu atveri velosipēda slēdzenes stiprināšanai. Savukārt zemā tipa statīvi ārvalstīs parasti tiek lietoti slēgtos iekšpagalmos, pie āra kafejnīcām un citās vietās, kur īpašnieks var pieskatīt savu velosipēdu, kā arī lauku reģionos, kur velosipēda nozagšanas risks ir mazāks.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu