Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 21:00:03
Pasaule » “Starbucks” plāno slēgt 600 veikalu visā ASV
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
“Starbucks” plāno slēgt 600 veikalu visā ASV
Autors: Baiba Koknēviča, 02/07/2008 15:20

Ja vēl nesen “Starbucks” mēdza atvērt savas kafijas bodītes katru savā ielas pusē, un to bija tik daudz, ka ne saskaitīt, tad šobrīd uzņēmuma spožums ir mazliet apsūbējis. Teiciens, ka “Starbucks” ir uz katra otrā stūra, drīz var izrādīties novecojis.

Vakar “Starbucks” pārstāvji paziņoja, ka būtiski palielinājuši to veikalu skaitu, kuri tiks slēgti, un tas nozīmē, ka savas darbavietas zaudēs aptuveni 12 000 cilvēku. Sākotnēji bija paredzēts slēgt 100 veikalus, bet nu šis skaits ir izaudzis līdz 600. Kopumā uzņēmumā strādājošo skaits tiks samazināts par 7%.

Paredzēts, ka tiks slēgti tie kafijas veikali, kas vairs nav rentabli, tomēr vienlaicīgi tiks atvērtas arī jaunas filiāles. Ja tiks slēgti visi paredzētie veikali, tas būs samazinājums par 8%, un kopumā ASV tad darbosies 6600 veikalu. Plānots, ka slēgšana sāksies jūlijā un tiks pabeigta mēneša laikā.

Arī “Starbucks” nav imūni pret vājo ekonomisko situāciju ASV, augstajām pārtikas un degvielas cenām, tādēļ jau tagad daudzi amerikāņi vairs nevar atļauties nopirkt glāzi kafijas par 4$, un uzņēmums sastopas ar nopietnām grūtībām.

Kopumā pasaulē šobrīd darbojas 16 000 “Starbucks” veikalu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu