Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 15:41:25
Pasaule » Sanktpēterburgā atzīmēs Līgo svētkus un Jāņu dienu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sanktpēterburgā atzīmēs Līgo svētkus un Jāņu dienu
Autors: Ārlietu ministrijas, 26/06/2008 15:20

27.jūnijā Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā notiks Līgo svētku un Jāņu dienai veltīts pasākums “Puķes, kas uzzied tikai reizi gadā” (…Есть цветы, которые цветут только раз в году…).

Līgo svētku pasākumu atklās Latvijas ģenerālkonsule Iveta Sers. Pasākuma galvenais mērķis būs iepazīstināt Krievijas valsts institūciju pārstāvjus, sadarbības partnerus, uzņēmējus, masu mediju pārstāvjus, kā arī Sanktpēterburgā rezidējošo ārvalstu diplomātisko korpusu ar latviešu tradīcijām un nacionālajiem svētkiem.

Pasākuma laikā plānotas norises atbilstoši Līgo svētku un Jāņu dienas tradīcijām: vainagu likšana puišiem un meitām, dažādas spēles, Jāņu dziesmas un rotaļas, danči dūdu, akordeona un vijoles pavadībā, zīlēšana ar vainagiem un koku zariem, kā arī meitu un puišu apdziedāšana.

Muzicēs Latvijas folkloras draugu kopa “Skandinieki”, kas pasākuma apmeklētājus aicinās piedalīties īpašos vasaras saulgriežu rituālos. Skanot Līgo dziesmām “Skandinieku” izpildījumā, svinību viesi tiks cienāti ar sieru un alu, kā arī citiem latviešu tradicionālajiem ēdieniem un dzērieniem, ko viesiem laipni piedāvās Latvijas krodziņš “Raganas Ķēķis”.

Plānots, ka Līgo svētku un Jāņu dienai veltītais pasākums Latvijas ģenerālkonsulātā pulcēs apmēram tūkstoti apmeklētāju. 

Vasaras saulgriežu svinības Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā tiek organizētas sadarbībā ar Rīgas Domi, Rīgas kongresu biroju “Inspiration Riga”, uzņēmējiem (“NIRA fonds”, “airBaltic”, “Onego Shipping”, “Stendera ziepju fabrika”) un Sanktpēterburgas lielākā žurnāla “Собака.ru” atbalstu.


Preses kontaktiem: ( 7 812) 449 82 90, fakss: ( 7 812) 449 82 92
Vasiļjevskij ostrov, 10.līnija, Nr.11, Sanktpēterburga
E-pasts: consulate.peterburg@mfa.gov.lv
Web: www.latviaspb.ru
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu