Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 11:45:59
Pasaule » Eiropas Padomē atklāta izstāde „Ceļš no dziesmotās revolūcijas līdz Eiropas Savienībai (1987-2004)”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Eiropas Padomē atklāta izstāde „Ceļš no dziesmotās revolūcijas līdz Eiropas Savienībai (1987-2004)”
Autors: Saeimas Preses dienests, 25/06/2008 15:10

Pirmdien, 23.jūnijā, Strasbūrā (Francijā) Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) sesijas laikā tika atklāta Latvijas un Lietuvas Tautas frontes muzeju organizētā foto izstāde „Ceļš no dziesmotās revolūcijas līdz Eiropas Savienībai (1987-2004)”.
 
Izstādes atklāšanā piedalījās Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē Pēteris Kārlis Elferts, EPPA Latvijas delegācijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS), delegācijas locekļi - Anta Rugāte, Ingrīda Circene, Juris Dobelis un Boriss Cilevičs, kā arī Lietuvas vēstnieks Eiropas Padomē Neris Germans. Atklāšanas ceremoniju ar savu klātbūtni pagodināja EPPA prezidents Luiss Marija de Pučs, Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Terijs Deiviss, kā arī Ministru Padomes priekšsēdētājs Karls Bildts.
   
Savās uzrunās augstie viesi atzīmēja, ka dziesmotā revolūcija ir bijusi viens no izšķirošajiem posmiem padomju režīma sabrukšanā.
Izstādes apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja domās pārcelties uz 80-to gadu beigām un 90-to gadu sākumu, kad Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tautas izgāja ielās, lai miermīlīgās akcijās paustu savu protestu pret pastāvošo režīmu.
Eiropas Padomes pilī izstāde būs skatāma līdz šī gada 27.jūnijam.
 

Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087266, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu