Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 21:46:52
Uzņēmējdarbība » Zāļu tirgus Doma laukumā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Zāļu tirgus Doma laukumā
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Edijs Pālens, 20/06/2008 11:47


Doma laukumā šodien jau no pulkstens 09:00 Rīgas domes Kultūras departamenta Koncertorganizācija Ave Sol rīko tradicionālo Zāļu tirgu.

Jau tradicionāli Zāļu tirgu skanīgi atklāja Profesionālais pūtēju orķestris Rīga, kā arī visu dienu notiek gatavošanās Līgo vakaram ar dziesmu dziedāšanu, dejošanu, spēļu spēlēšanu, siera un alus baudīšanu, kā arī vainagu pīšanu.

Paredzēti Rīgas tautas deju kolektīvu – Dancis, Teiksma, Saime, kā arī mazo dejotāju - Dancītis un Bitīte - priekšnesumi.

Būs arī konkursi skaistāko vainagu pinējām un brangāko alus kausu darinātājiem, kuriem būs iespēja saņemt Līgo vakaram noderīgas balvas no Tērvetes alus darītavas un Valmieras piena kombināta.

Kā Līgo nakti vislabāk pavadīt visas dienas garumā mācīs Jāņa tēvs un Jāņa māte – Latvijas Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa Egliena un Egils Melbārdis.

Zāļu tirgū kopumā pieteikušies bija vairāk kā 350 tirgotāju, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedā Jāņu zāles un ziedus, dažādu Jāņu sieru šķirnes no Latvijas novadiem, kūpinātas zivis no Vidzemes un Kurzemes jūrmalām, zāļu tējas, zemenes, dzērvenes un medu.










































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu