Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 15:20:09
Pasaule » Latvijas vēstnieks Rumānijā apmeklē Sibiu pilsētu un atklāj Johana Kristofa Broces izstādi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas vēstnieks Rumānijā apmeklē Sibiu pilsētu un atklāj Johana Kristofa Broces izstādi
Autors: Ārlietu ministrija, 20/06/2008 09:02

18.aprīlī Rumānijā, Sibiu pilsētas ASTRA Bibliotēkā Latvijas vēstnieks Alberts Sarkanis un Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas direktora vietnieks Valdis Mazulis atklāja izstādi “Johana Kristofa Broces zīmējumu un aprakstu kolekcija Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā”. Latvijas neatkarības 90.gadadienai veltītais pasākums notiek pilsētā, kas pagājušajā gadā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Izstāde notika pateicoties arī ASTRA bibliotēkai un tās direktoram Onuc Vintila-Nemes. Līdz šim izstāde par J.K.Broci ir pabijusi arī citās valstīs – Polijā, Igaunijā, Austrijā, Somijā un Krievijā.

Izstādes atklāšanu ievadīja seminārs par Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas krājumu digitalizācijas projektu, par ko pārskatu sniedza Valdis Mazulis. 


Sibiu apmeklējuma ietvaros vēstnieks Alberts Sarkanis tikās ar Sibiu apgabala prezidentu Martin Bottesch un Sibiu pilsētas mēru Klaus Werner Johannis. Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Rumānijas sadarbība kultūras un izglītības jomā, un īpaši reģionālā aspektā. Sadarbības veicināšana īpaši aktualizējusies pēc abu valstu iestāšanās Eiropas Savienībā: lielāka savstarpēja izziņa ilgākā perspektīvā veicina tiklab valstiskos, kā sabiedriskos kontaktus.   

Izstādes rīkošanu Rumānijā ir atbalstījusi Latvijas Ārlietu ministrija.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu