Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 12:14:34
Pasaule » Cigarešu cenas Igaunijā ceļas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Cigarešu cenas Igaunijā ceļas
Autors: Baiba Koknēviča, 16/06/2008 15:22

Valsts valdība plāno šogad divas reizes palielināt muitas nodokli tabakas izstrādājumiem. Pirmais akcīzes nodokļa palielinājums notika jau janvārī, bet nākamais sagaidāms jūlijā.

Plānots, ka tas līdz oktobrim palielinās cigarešu cenu par 40-50 santīmiem par paciņu. Paredzams, ka smēķētājiem šis cenu kāpums būs diezgan šokējošs. Ņemot vērā, ka cigarešu ražotāji visticamāk nevēlēsies segt akcīzes nodokļa pieaugumu no saviem ienākumiem, cena būs ievērojami jāpalielina.

Finanšu ministrijas dati liecina, ka pagaidām vidējā cena par vienu cigarešu paciņu Igaunijā ir 0.99 Ls, taču līdz oktobrim tā sasniegs jau 1.49 Ls. Valdība plāno, ka akcīzes nodokļa palielināšana ļaus valsts budžetu papildināt par 18 miljoniem latu katru gadu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu