Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 09:35:20
Pasaule » Īrija noraidījusi Lisabonas līgumu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Īrija noraidījusi Lisabonas līgumu
Autors: Laima Paula, 16/06/2008 09:37

Ceturtdien Īrijas Republikā notika tautas nobalsošana par Lisabonas līgumu, ar ko groza Līgumu par Eiropas Savienību un Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu. Referenduma rezultāti liecina, ka Īrijas vēlētāji noraidījuši Lisabonas līgumu, informē Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzskata, ka ir jārespektē Īrijas Republikas pilsoņu demokrātiskā izvēle.

Šobrīd vairāk nekā puse dalībvalstu parlamentu (tās ir 18 valstis - Ungārija, Slovēnija, Malta, Rumānija, Francija, Bulgārija, Polija, Slovākija, Portugāle, Dānija, Austrija, Latvija, Lietuva, Vācija, Luksemburga, Igaunija, Somija un Grieķija) ir ratificējušas līgumu.

 Lai sekmētu Lisabonas līgumā izvirzīto mērķu īstenošanu, nodrošinot efektīvu lēmumu pieņemšanu Eiropas Savienībā, veicinot pilsonisko iniciatīvu un palielinot nacionālo parlamentu iesaisti, ir jāatturas no pārsteidzīgu lēmumu pieņemšanas, jāmeklē tālākie risinājumi, kā arī jāturpina Lisabonas līguma ratifikācijas process pārējās dalībvalstīs.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu