Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 21:28:31
Pasaule » M. Riekstiņš: Operācija Afganistānā ir Latvijas prioritāte
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
M. Riekstiņš: Operācija Afganistānā ir Latvijas prioritāte
Autors: Laima Paula, 13/06/2008 09:06

Vakar ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Starptautiskā konferencē Afganistānas atbalstam, Parīzē, Francijā, kuras ietvaros ministrs informēja par Latvijas ieguldījumu Afganistānas drošības stiprināšanā gan starptautisko operāciju ietvaros, gan īstenojot divpusējus attīstības sadarbības projektus, informē Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrs norādīja, ka NATO vadītā operācija Afganistānā ir Latvijas prioritāte, Latvija ir apliecinājusi savu gatavību dot papildu ieguldījumu afgāņu drošības spēku nostiprināšanā, palielinot militāro kontingentu. Latvija piedalās arī ES policijas misijā (EUPOL) Afganistānā, kā arī turpina īstenot attīstības sadarbības projektus.

Šī gada 29.maijā veiksmīgi pabeigts pirmais Latvijas finansētais attīstības sadarbības projekts Afganistānā – avota ūdens uzkrāšanas un piegādes sistēmas izbūve Farjabas provincē. 2008.gadā Latvijas valdība piešķīrusi papildu finansējumu 50 000 LVL apmērā projektam, kas tiks realizēts Eiropas Komisijas Afganistānas Provinču pārvaldes atbalsta programmas ietvaros.

“Afganistānas attīstības pamatā ir starptautiskās sabiedrības ilgtermiņa atbalsts un iesaiste drošības situācijas uzlabošanā, tiesu varas un valsts institūciju kapacitātes stiprināšanā, kā arī ciešākas sadarbības veicināšana starp Afganistānu un tās kaimiņvalstīm,” norādīja Māris Riekstiņš.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu