Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 17:33:33
Sports » Plāno apstiprināt programmu īstenošanai nepieciešamās izmaksas Murjāņu sporta ģimnāzijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Plāno apstiprināt programmu īstenošanai nepieciešamās izmaksas Murjāņu sporta ģimnāzijā
Autors: Zane Kļaviņa, 12/06/2008 12:11

Papildus vispārizglītojošo priekšmetu apguvei ģimnāzija mācību – treniņu grupās piedāvā apgūt airēšanu, handbolu, kamaniņu sportu, kanoe airēšanu un smaiļošanu, riteņbraukšanu, vieglatlētiku un volejbolu. Ģimnāzija uzņem audzēkņus divās akreditētās izglītības programmās: pamatizglītības otrā posma (7. – 9.kl.) izglītības programmā un vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmā.

Lai Murjāņu sporta ģimnāzijā nodrošinātu programmu īstenošanu saskaņā ar izglītības kvalitātes atbilstību darba tirgus pieprasījumam, Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi Ministru Kabineta (MK) noteikumu projektu, nosakot programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo gadā.

Saskaņā ar Murjāņu sporta ģimnāzijas nolikumu, ģimnāzija papildus programmu īstenošanai skolēnus nodrošina ar ēdināšanu, treniņu inventāru, daļēji ar treniņu un sacensību formām, mācību līdzekļiem un grāmatām, bet šobrīd nav regulējuma, kas nosaka programmu īstenošanai nepieciešamās izmaksas.

MK noteikumu projekts „Noteikumi par Murjāņu sporta ģimnāzijas pamatizglītības otrā posma izglītības programmas un vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientēta virziena programmas īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo (gadā)” šodien, 2008.gada 12.jūnijā, izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē. Noteikumu projekts jāapstiprina MK. Plānots, ka noteikumi stāsies spēkā ar 2009.gada 1.janvāri un apstiprinātās programmu īstenošanas izmaksas attiecīgajam gadam tiks piemērotas paredzēto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu