Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 15:56:01
Pasaule » Latvija ar Kosovu nodibinājusi diplomātiskās attiecības
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvija ar Kosovu nodibinājusi diplomātiskās attiecības
Autors: Laima Paula, 11/06/2008 09:18

10.jūnijā notu apmaiņas ceļā Latvija ir nodibinājusi diplomātiskās attiecības ar Kosovu, informē Ārlietu ministrija.

„Diplomātisko attiecību nodibināšana ir būtisks solis Latvijas un Kosovas sadarbības veicināšanā. Latvija ir gatava dalīties savā pieredzē, atbilstoši Kosovas identificētajām vajadzībām, lai veicinātu šīs valsts eiropeisku attīstību”, norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, uzsverot Latvijas dalības nozīmi Eiropas Savienības Tiesiskuma varas misijā Kosovā, kuras pamatuzdevums ir palīdzēt Kosovas valsts pārvaldes, tiesu un tiesībaizsardzības iestādēm, kā arī Starptautiskajā Kosovas pārraudzības grupā.

Ārlietu ministrija pauž nostāju, ka mierīga un demokrātiska Kosovas attīstība ir drošības un stabilitātes garants Rietumbalkānu reģionā.

Atgādinām, ka Latvijas valdība atzina Kosovas neatkarību 20.februārī, balstoties uz ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē pieņemtajiem secinājumiem un Kosovas neatkarības deklarāciju.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu