Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 15:29:41
Pasaule » Starptautiskais portāls Allconstructions.com iekaro Krievijas tirgu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Starptautiskais portāls Allconstructions.com iekaro Krievijas tirgu
Autors: Tatjana Sporihina, 06/06/2008 09:41

Starptautiskais portālu tīkls Allconstructions.com, kurā ietilpst arī Latvijas būvniecības un mājokļa labiekārtošanas gids Aca.lv, tagad arī Krievijā. Resursu tīkls ienāk jau sestās valsts tirgū, šoreiz ar nosaukumu Strojabc.ru. Portālā varēs atrast Krievijas un ārvalstu būvniecības nozares jaunumus, vairākus simtus tematisko rakstu un datus par vairāk kā 40 tūkst. būvniecības jomā strādājošo uzņēmumu.

Pieaugot interneta lomai informācijas meklēšanas un izplatīšanas procesā, Aca.lv un Strojabc.ru līdzīgu resursu nozīme aizvien pieaug. Pat vidējā mēroga portālus apmeklē vairāk lietotāju, nekā vērienīgākās specializētās izstādes. Portāla lasītāju skaits neapšaubāmi pārsniedz arī specializēto katalogu un žurnālu auditorijas. Turpretī uzņēmuma reklamēšana portālā ir desmitiem reižu lētāka salīdzinājumā ar citiem plašsaziņas līdzekļiem.

Uzņēmuma, kuram pieder portālu tīkls, komercdirektors Germiss Preikštass uzskata, ka iznākšana Krievijas tirgū ir nopietns izaicinājums. „Tādu, kā mēs, šeit ir pietiekoši daudz. Taču Strojabc.ru priekšrocība ir ērtāks un pārskatāmāks materiāla pasniegšanas veids, savukārt uzņēmumus resurss piesaistīs ar veiksmīgu konteksta reklāmu“, viņš atzīst.

Atdzisušajā Eiropas valstu tirgū Krievijai ir ļoti pievilcīga potenciālā pircēja loma. Šādu secinājumu izdarījuši arī Lietuvas uzņēmēji: portāla versija vēl nebija palaista, kad tai jau bija vairāki desmiti klientu no Lietuvas.

Krievija par mērķi patlaban noteikusi, ka līdz 2020.gadam tai jākļūst par vienu no pasaules ekonomikas līderiem, savukārt Maskavai jābūt tāda pat mēroga starptautiskajam finanšu centram, kā Londona. 2005.-2007.g. Krievijas Federācijā bija vērojams IKP pieaugums ap 6% apjomā ik gadu, kas pārsniedz Eiropas ekonomiskās attīstības tempus. 2007.gadā inflācijas līmenis bijis 11,9%, ko līdz 2011.gadam plānots samazināt līdz 5-6,8%. 2007.gadā ārvalstu investīcijas Krievijas ekonomikā bija 120 941 milj.dolāru, kas krietni vien pārsniedz iepriekšējā gada rādītājus. Krievija iecerējusi sasniegt tirgus kapitalizācijas līmeni 5,4 – 5,6 trilj.dolāru, šajā ziņā neatpaliekot no tādām valstīm, kā Japāna un Ķīna.

2006.gadā Krievijas Federācijas valdība uzsākusi nacionālā mēroga projekta „Pieejamais mājoklis“ realizāciju. Pirms projekta uzsākšanas mājokļa problēma skāra vairāk kā 61% ģimeņu valstī. Federācijas iedzīvotājiem bija nepieciešama 1570 milj. kvadrātmetru lielā dzīvojamā platība. Projekts tika izstrādāts nolūkā atrisināt šīs problēmas. „Pieejamā mājokļa“ budžets 2007.gadā bija jau 212 miljardu rubļu. Ņemot vērā to, ka projektu plānots turpināt vismaz līdz 2010.gadam, tad līdzekļi, kas tiks ieguldīti cilvēku nodrošināšanā ar mājokļiem, pieaugs vēl būtiskāk. Speciālisti lēš, ka dzīvokļa jautājuma atrisināšanai valstī ik gadu jāparādās 1 m2 dzīvojamās platības uz vienu iedzīvotāju. Gaidāms, ka turpmākie gadi Krievijā būs ļoti ražīgi būvniecības nozares uzņēmumiem.


Informāciju sagatavoja:
Tatjana Sporihina, Aca.lv redaktore
Mob.: 29583892, e-pasts: tatjanasporihina@inbox.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu