Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 17:27:44
Kultūra » „Praids” aizritējis salīdzinoši mierīgi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Praids” aizritējis salīdzinoši mierīgi
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Edijs Pālens, 31/05/2008 18:11


Draudzības dienu ietvaros šodien Rīgā notika seksuālo minoritāšu gājiens – „praids”, ko organizēja apvienība „Mozaīka”.

Gājiena dalībnieki – lesbietes, geji, biseksuāli un viņu atbalstītāji no rīta pulcējās pie Anglikāņu baznīcas, lai pēc tam, izrādot savu seksuālo orientāciju, rotājušies ar varavīksnes krāsu karogiem un citādiem aksesuāriem, dotos gājienā pa 11. Novembra krastmalu līdz akmens tiltam. Lai arī bija plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 1000 dalībnieku, to skaits bija stipri mazāks, lielu daļu sastādīja viesi no ārvalstīm.

Taču viņiem netrūka arī pretinieku. Jau iepriekš biedrības „Nopride” pārstāvji informēja, ka reaģēs uz šo gājienu. Viņi pavadīja pasākuma dalībniekus, izsaucot dažādus apvainojošus saukļus. Lai nodrošinātu maksimāli iespējamo kārtību, „praida” laikā satiksmei tika slēgta daļa Vecrīgas.  Liels skaits policistu dežurēja visā gājiena maršrutā. Tika arestēti 5 protestētāji, kas centās fiziski ietekmēt gājiena dalībniekus.

Grūti teikt, vai gājiens sasniedza savu mērķi – veicināt seksuālo minoritāšu iekļaušanos sabiedrībā, vai tieši otrādi – radīja vēl lielāku plaisu, jo lielākā daļa aptaujāto cilvēku atzina, ka gājienu neatbalsta, vai arī to cenšas ignorēt, nepievēršot tam nekādu uzmanību.






































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu