Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 13:03:49
Pasaule » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies Irākai veltītā konferencē Stokholmā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies Irākai veltītā konferencē Stokholmā
Autors: Ārlietu ministrija, 28/05/2008 15:32

29.maijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies pirmajā ikgadējā konferencē par Nolīguma īstenošanu Irākai Stokholmā, Zviedrijā, kuras laikā teiks uzrunu par Latvijas piešķirto atbalstu Irākas atjaunošanas procesam.

Konferenci organizē Apvienoto Nāciju Organizācija sadarbībā ar Zviedrijas un Irākas valdībām. Tās mērķis ir apkopot starptautiskās sabiedrības sniegto palīdzību Irākas atjaunošanas un attīstības procesā, kā arī identificēt jomas, kurās atbalsts būtu nepieciešams arī turpmāk.

Plānots, ka konferencē piedalīsies ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa (Condoleezza Rice), Zviedrijas premjerministrs Fredriks Reinfeldts (Fredrik Reinfeldt) un ārlietu ministrs Karls Bilts (Carl Bildt), Igaunijas ārlietu ministrs Urmas Paets (Urmas Paet), Somijas ārlietu ministrs Aleksandrs Stubs (Alexander Stubb), Itālijas ārlietu ministrs Franko Fratīnī (Franco Frattini), kā arī citi nozīmīgi starptautiskās sabiedrības pārstāvji.

Nolīgums (International Compact with Iraq) ir Irākas valdības iniciatīva, lai koordinētu starptautiskās sabiedrības atbalstu. Šobrīd tas ir kļuvis par galveno formātu, kura ietvaros notiek starptautiski koordinēta politiska, ekonomiska un finansiāla atbalsta sniegšana Irākas valdībai.
 

Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu