Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 19:18:37
Pasaule » Rīgā notiek Latvijas – Kirgizstānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās sadarbības jautājumos sēde
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīgā notiek Latvijas – Kirgizstānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās sadarbības jautājumos sēde
Autors: Evita Urpena, 21/05/2008 17:02

Ceturtdien, 22.maijā Rīgā notiks Latvijas – Kirgizstānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 1.sēde. Sēdes organizēšanu nodrošina Ekonomikas ministrija.

Starpvaldību komisijas 1. Sēde notiks vienlaikus ar Kirgizstānas premjerministra I. Čudinova un uzņēmēju pavadošās delegācijas vizīti Latvijā. Tās ietvaros 22. maijā viesnīcā Reval Hotel Latvija plkst. 9.00 tiek organizēts Latvijas-Kirgizstānas uzņēmēju biznesa forums un divpusējās uzņēmēju tikšanās. Biznesa forumu atklās LR ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards.

Vizītes ietvaros plānotas LR Ministru prezidenta I. Godmaņa, Kirgizstānas Republikas premjerministra I. Čudinova (Чудинов И. В.), Latvijas Republikas ekonomikas ministra K.Gerharda, kā arī Kirgizstānas Republikas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra A. Žaparova (Жапаров А. У.) u.c. Latvijas un Kirgizstānas amatpersonu divpusējās tikšanās.

Kirgizstānas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrs A. Žaparovs apmeklēs arī AS „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu Analītiskās mērogošanas laboratoriju un gatavo zāļu ražotni.

Latvijas – Kirgizstānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 1.sēde notiks Ekonomikas ministrijā. Tikšanās laikā plānots pārrunāt jautājumus par sadarbību tādās jomās kā uzņēmējdarbība, rūpniecība, lauksaimniecība, tūrisms, transports, finanses, kā arī citas perspektīvās jomas turpmākās tirdznieciski – ekonomiskās sadarbības aktivizācijai un paplašināšanai.

Dienas noslēgumā - plkst.15.30 abu valstu ministri parakstīs Latvijas – Kirgizstānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 1.sēdes protokolu.

Lai informētu par sēdes laikā runāto un panākto vienošanos (parakstīto protokolu), plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tiek aicināti uz preses brīfingu rīt, 22.maijā, plkst. 15.40 Ekonomikas ministrijā (407.telpā). Dalību preses brīfingā pieteikt pa tālruni 67013193.

Kirgizstānas delegācijas sastāvā uz Latvijas – Kirgizstānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 1.sēdi ieradīsies pārstāvji no Kirgizstānas Finanšu ministrijas, Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrijas, Veselības aizsardzības ministrijas, Lauksaimniecības, Ūdens saimniecības un pārstrādes rūpniecības ministrijas, Rūpniecības, enerģētikas un degvielas resursu ministrijas u.c.

No Latvijas puses starpvaldību komisijas darbā piedalīsies pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, Ārlietu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Finanšu ministrijas, Zemkopības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Īpašo uzdevumu e-pārvaldes lietās sekretariāta u.c.


Informāciju sagatavoja:
Evita Urpena
EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
67013193
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu