Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 22:43:26
Izklaide » Iepazīsties – kolagēns! Kā lietot šo super-līdzekli?
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Iepazīsties – kolagēns! Kā lietot šo super-līdzekli?
Autors: Publicitātes materiāls, 12/10/2023 10:47

Kolagēns ir ādas veselības un skaistuma pamats. Tas ir proteīns, kas ir atbildīgs par ādas elastību un hidratāciju. Gadu laikā kolagēna līmenis ādā samazinās, tāpēc ir svarīgi to papildināt un palīdzēt ādai uzturēt formu. Šeit ir daži veidi, kā to izdarīt:

1. Uzturā iekļauj ar kolagēnu bagātus produktus

Ir daudz pārtikas produktu, kas bagāti ar kolagēnu. Lielākoties tie ir gaļas produkti, piemēram, kauliņi, ādas, cīpslas, skrimšļi, kā arī zivju gaļa. Regulāri iekļaujot šos produktus savā uzturā, piemēram vārot buljonu, vari sniegt ādai vajadzīgos kolagēna blokus.

2. Kolagēna uztura bagātinātāji

Tā kā kolagēns mūsu uzturā lielākoties netiek uzņemts pietiekamā daudzumā, nereti cilvēki izvēlas kolagēna piedevas, kas ir pieejamas kapsulu, pulvera vai šķidrā formā. Šīs piedevas var palīdzēt papildināt kolagēna daudzumu organismā. Tās var viegli pievienot citiem ēdieniem, vai uzņemt šķīdinot ar ūdeni.

3. Hidratācija

Laba hidratācija ir svarīga, lai uzturētu ādas veselību, jo kolagēns ir atbildīgs arī par ūdens saistīšanu ādā. Dzer daudz ūdeni, lai saglabātu ādas mitrumu!

4. Saulē ievēro piesardzību

Saules iedarbība var bojāt kolagēna šķiedras ādā, izraisot agrāku novecošanos. Izmantojiet sauļošanās līdzekļus (krēmus, cepures, saulesbrilles) un ievērojiet piesardzību atrodoties spožā saules gaismā!

5. Kosmētika ar kolagēnu

Arī daudzi kosmētikas līdzekļi satur kolagēnu. Izvēlieties kosmētiku ar pievienotiem labumiem, lai nošautu divus zaķus ar vienu šāvienu – parūpētos par savu grimu un barotu ādu!

6. Kolagēna injekcijas

Daži cilvēki izvēlas ārsta veiktas kolagēna injekcijas, lai uzlabotu ādas elastību un samazinātu grumbu veidošanos.

7. Vingrošana

Regulāra vingrošana uzlabo asinsriti un veicina kolagēna veidošanos ādā. Ieteicams atrast arī vingrinājumus, kas īpaši stimulē kolagēna atjaunošanos. Sejas un kakla regulāra masēšana (saukta arī par sejas jogu) palīdz sejas tvirtuma saglabāšanā un stimulē kolagēna plūsmu uz seju.

8. Krēmi ar vitamīniem un antioksidantiem

Izvēlieties ādas kopšanas līdzekļus, kas satur vitamīnus un antioksidantus, palīdzot uzturēt ādas veselību un stimulējot kolagēna ražošanu.

Brāļi kolagēni?

Papildus šim klāstam ir jāņem vērā, ka kolagēnam ir dažādi paveidi. Šeit uzskaitīti daži no visbiežāk sastopamajiem kolagēna veidiem:

• Kolagēna tipi – I, II un III: Šie trīs ir visizplatītākie kolagēna tipi cilvēka organismā. Kolagēna I tips ir visbiežāk sastopams ādā, matos un nagos, kolagēna II tips galvenokārt ir saistīts ar locītavām, bet kolagēns III tips ir svarīgs ādas elastībai.

• Kolagēna hidrolizāts: Hidrolizētais kolagēns ir kolagēns, kas ir sadalīts mazākos peptīdos. Tas ir viegli sagremojams un absorbējams, tāpēc daudzi uztura bagātinātāji un kosmētikas līdzekļi izmanto šo kolagēna veidu.

• Kolagēna peptīdi: Kolagēna peptīdi ir īpaši mazi kolagēna proteīna gabali, kas ir viegli sagremojami un absorbējami.

• Zivju kolagēns: Šis kolagēns tiek izgatavots no zivīm un var būt lielisks uztura bagātinātājs. Tas ir populārs cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret liellopu kolagēnu.

Atcerieties, ka kolagēns nav vienīgais faktors, kas ietekmē ādas veselību. Pareiza ādas kopšana, veselīgs uzturs un dzīvesveids kopumā ir vienlīdz būtiski, lai saglabātu skaistu un veselu ādu. Ja Jums ir ādas veselības vai locītavu problēmas, konsultējieties ar ārstu, lai saņemtu padomu par labāko kolagēna veidu un devu tieši Jums.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu