Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 17:11:59
» Latvija pievienojas Ukrainas medicīnas partnerības memorandam
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvija pievienojas Ukrainas medicīnas partnerības memorandam
Autors: , 11/09/2023 13:44

16 valstu veselības ministri, tajā skaitā Latvijas veselības ministre Līga Meņģelsone, pievienojusies Ukrainas paziņojumam par starptautisko medicīnisko partnerību. Paziņojums pieņemts Ukrainā šonedēļ Pirmo lēdiju samita ietvaros. L. Meņģelsone pasākumā piedalījās attālināti.

Partnerības ietvaros slimnīcas no dažādām Ukrainas vietām sadarbosies ar citu valstu vadošajām klīnikām, lai pārņemtu labo praksi un dalītos ar savu profesionālo pieredzi. Ukrainas veselības ministrs atzina, ka neviena medicīnas sistēma nespēj viena pati tikt galā ar izaicinājumiem, ko ikdienā rada pilna mēroga karš, un vienīgais, kas to padara iespējamu, ir uzticams atbalsts."Mūsu kopīgais paziņojums aptver četrus galvenos jautājumus. Pirmais, ir garīgā veselība. Otrais, ir starptautiskā medicīnas partnerība. Trešais, ir cilvēkresursu attīstība veselības aprūpes sistēmā. Un ceturtais jautājums ir pašu veselības aprūpes darbinieku garīgā veselība," sacīja Ukrainas veselības ministrs Viktors Liaško.

Latvija atzinīgi vērtē Ukrainas un tās ārstniecības iestāžu iniciatīvu dibināt partnerību medicīnā. L. Meņģelsone pauda atbalstu šai iniciatīvai, “jo cilvēkresursi medicīnā, kapacitāte, profesionalitāte un apņemšanās ir jebkuras veselības sistēmas stūrakmens”. No Latvijas projektā iesaistīsies Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”, kas sadarbosies ar Ivanofrankivskas reģionālo klīnisko slimnīcu, un Bērnu klīniskās universitātes slimnīca, kas sadarbosies ar Odesas reģionālo bērnu klīnisko slimnīcu.

Iniciatīvai var pievienoties arī vēl citas valstis, jau šonedēļ to parakstīja 16 valstu veselības ministri, tajā skaitā arī Igaunijas un Lietuvas.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu