Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 01:57:20
» Ministrs Sprindžuks uzdeva veikt ārkārtas finanšu revīziju Rēzeknes pašvaldībā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ministrs Sprindžuks uzdeva veikt ārkārtas finanšu revīziju Rēzeknes pašvaldībā
Autors: , 07/08/2023 17:29

Šodien, 2023.gada 7.augustā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks parakstīja rīkojumu par ārkārtas finanšu revīzijas veikšanu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā.

Ar ministra parakstītu rīkojumu, īstenojot pašvaldību darbības pārraudzību, ministrija organizēs procesu, lai pieaicinātu zvērinātu revidentu vai zvērinātu revidentu komercsabiedrību ārkārtas finanšu revīzijai Pašvaldību likumā noteiktajā kārtībā un apjomā t.sk. par budžeta izdevumu sadalījums obligāto funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildē.

Rēzeknes domes opozīcijas deputāti savā vēstulē ministram rosināja izvērtēt pašvaldības finanšu situāciju. Atbilstoši publiskā telpā izskanējušai informācijai Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, kas pašvaldībai draud ar finanšu stabilizācijas procesa sākšanu. Pašvaldības vadība ir sākusi meklēt iespējas budžeta taupības pasākumiem, tostarp atlaižot darbiniekus un atceļot atvieglojumus daļai pilsētnieku.

Ministrs situāciju Rēzeknes pilsētā šodien pārrunāja arī ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu