Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 1. maijs 22:55:14
» Valsts prezidents: svarīgi, ka tiek pienācīgi izpildīti visi Satversmes tiesas spriedumi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valsts prezidents: svarīgi, ka tiek pienācīgi izpildīti visi Satversmes tiesas spriedumi
Autors: , 26/07/2023 16:39

26. jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aldi Laviņu, lai pārrunātu Satversmes tiesas spriedumu izpildes jautājumus un Satversmes tiesas starptautiskās sadarbības aktualitātes.

Valsts prezidents pauda pārliecību, ka Satversmes tiesas īstenotā konstitucionālā kontrole ir likuma varas, tiesiskuma un demokrātijas ilgtspējas garants Latvijā. Tādēļ jo īpaši svarīgi nodrošināt, ka Satversmes tiesai ir nepieciešamie resursi konstitucionālās kontroles īstenošanai un ka tiek pienācīgi izpildīti visi Satversmes tiesas spriedumi.

Lai gan Satversmes tiesas spriedums un tajā sniegtā attiecīgās tiesību normas interpretācija ir obligāta visām valsts un pašvaldību institūcijām, tostarp tiesām un amatpersonām, kā arī fiziskajām un juridiskajām personām, tomēr šobrīd likums neregulē Satversmes tiesas sprieduma izpildes procesu. Ņemot vērā, ka konstitucionālās kontroles efektivitāte cieši saistīta ar Satversmes tiesas spriedumu izpildi, Valsts prezidents ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju apsprieda līdzšinējo Satversmes tiesas spriedumu izpildes praktisko īstenošanu, kā arī iespējamo pilnveidi.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu