Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 12:40:38
» Kariņš par veselības ministra pienākumu izpildītāju ieceļ Pabriku
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kariņš par veselības ministra pienākumu izpildītāju ieceļ Pabriku
Autors: BNA LATVIA, 07/01/2021 15:11

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien ir parakstījis rīkojumu par veselības ministres Ilzes Viņķeles atbrīvošanu no amata un Ministru prezidenta biedra, aizsardzības ministra, Arta Pabrika iecelšanu par veselības ministra pienākumu izpildītāju uz laiku, kamēr Saeimā tiks apstiprināts jauns veselības ministrs.

Ministru prezidents pirms rīkojuma parakstīšanas sazinājās ar līdzšinējo veselības ministri Ilzi Viņķeli, pasakoties viņai un viņas komandai par līdzšinējo darbu. Tāpat Ministru prezidents ir informējis Arti Pabriku, ka, ņemot vērā līdzšinējo praksi un viņa kā ministra lielo pieredzi, nozīmēs viņu par veselības ministra vietas izpildītāju uz laiku līdz jauna ministra apstiprināšanai amatā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien, 5. janvārī, pieprasīja veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju, norādot uz lēno vakcinācijas tempu, laicīgi izstrādāta vakcinācijas plāna trūkumu, kā arī sekām, kuras šobrīd piedzīvojam, laicīgi neizstrādājot un neieviešot Covid-19 ierobežošanas plānu.

Ministru prezidenta rīkojums stājas spēkā no tā parakstīšanas brīža.

Tikmēr noskaidrots, ka veselības ministra amatam virzītajam Saeimas deputātam Danielam Pavļutam (AP) ir visu koalīcijas partiju atbalsts.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu