Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 00:14:02
» Kariņš uzdod Nemiro nekavējoties ķerties pie OIK efektīvākai pārraudzības
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kariņš uzdod Nemiro nekavējoties ķerties pie OIK efektīvākai pārraudzības
Autors: BNA LATVIA, 14/02/2020 13:38

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ir izdevis rezolūciju ekonomikas ministram Ralfam Nemiro nekavējoties uzsākt darbu un pēc iespējas ātrāk izskatīšanai valdībā iesniegt noteikumu projektu obligātā iepirkuma komponentes (OIK) efektīvākas pārraudzības nodrošināšanai.

“Ekonomikas ministram nekavējoties jāuzsāk darbs pie Ministru kabineta noteikumu izstrādes, lai iespējami ātrākā laikā ieviestu efektīvāku OIK pārraudzību. Vienlaikus sagaidu, ka ministrs aktīvi turpina darbu pie risinājumu izstrādes OIK likvidēšanai atbilstoši valdības deklarācijā paredzētajam uzstādījumam,”  uzsvēra Kariņš.

Valdības deklarācijā noteikts, ka obligātā iepirkuma komponenti jālikvidē ievērojot tiesiksuma principus un nepieļaujot šo maksājumu veikšanu no citiem finanšu avotiem, bet gan veicot to valsts budžetam un iedzīvotājiem ekonomiski un finansiāli izdevīgākajā veidā.

Kā vēstīts iepriekš, Valsts prezidents šonedēļ, izsludinot Saeimā pieņemtos grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, aicinājis valdību pēc iespējas ātrāk pieņemt likumā minētos noteikumus elektroenerģijas ražotāju komercdarbības atbalsta efektīvākai uzraudzībai un kontrolei.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu