Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 17:11:03
Pasaule » Latvija vada Dienvidkaukāza un Moldovas donorvalstu koordinācijas foruma konferenci drošības sektora reformu jomā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvija vada Dienvidkaukāza un Moldovas donorvalstu koordinācijas foruma konferenci drošības sektora reformu jomā
Autors: Kaspars Odiņš, 20/05/2008 11:54

No 20. līdz 22. maijam Moldovas galvaspilsētā Kišeņevā Latvijas vadībā notiek Dienvidkaukāza un Moldovas donorvalstu koordinācijas foruma konference.

Foruma mērķis ir koordinēt un veicināt NATO un citu valstu sniegto divpusējo palīdzību Azerbaidžānai, Armēnijai, Gruzijai un Moldovai, tādējādi sekmējot drošības sektora reformu procesu šajās valstīs, kas vienlaicīgi arī veicina Alianses Individuālās partnerības rīcības plāna (Individual Partnership Action Plan) efektīvu izpildi.
   
Foruma konferencē piedalās pārstāvji no 20 valstīm, kā arī pārstāvji no NATO Starptautiskā štāba un Džordža Maršala Eiropas Drošības studiju centra. Pirmo reizi foruma sanāksmi apmeklē Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji, kā arī Eiropas Savienības (ES) delegācija, to vidū, ES speciālais pārstāvis Moldovā. ES un EDSO iesaiste foruma darbā notiek pēc Latvijas ierosinājuma veicināt saskaņotu starptautisko organizāciju palīdzību Dienvidkaukāza valstīm un Moldovai drošības sektora reformu jomā.
   
Latvija vadīja Dienvidkaukāza donorvalstu koordinācijas forumu 2006. gadā, pirms koordinācijas forumam bija pievienojusies arī Moldova. 2007. gadā foruma vadību rotācijas kārtībā pārņēma Lietuva, šogad to atkal vada Latvija. Katru gadu notiek divas foruma koordinācijas konferences un otra paredzēta šī gada nogalē Rīgā.
   

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Odiņš,
AM Sabiedrisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vadītājs.
Tālrunis: 67335045, 29112074
E-pasts: kaspars.odins@mod.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu