Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 11:37:39
» VDD priekšnieks: Kriminālprocesiem saistībā ar Rīgās domi būs rezultāts
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
VDD priekšnieks: Kriminālprocesiem saistībā ar Rīgās domi būs rezultāts
Autors: BNA LATVIA, 15/03/2019 13:43

Ir sākti vairāki kriminālprocesi saistībā ar notiekošajiem ekonomiskajiem procesiem Rīgas domē, un tiem noteikti būs rezultāts, intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” norādīja Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieks Normunds Mežviets.

“Mūsu kolēģi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir veikuši ļoti efektīvu darbu, ir sākti vairāki kriminālprocesi saistībā ar notiekošajiem ekonomiskajiem procesiem Rīgas domē, un esmu pārliecināts, ka šie kriminālprocesi noslēgsies ar “taustāmu” rezultātu,” izteicās Mežviets.

Viņš uzsvēra, ka VDD arī savas kompetences ietvaros seko līdzi Rīgas domē notiekošajam. “Mēs esam valsts drošības iestāde un mēs, protams, uz domes darbībām VDD raugās no nacionālās drošības aspekta,” piebilda VDD vadītājs.

Mežviets arī atklāja, ka VDD lietvedībā patlaban ir tikai viens kriminālprocess saistībā ar Rīgas domi. Tas saistīts ar nacionālo naidu izraisošu skrejlapu izplatīšanu.

Kā vēstīts, KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim “Rīgas satiksmes” veiktajiem iepirkumiem – par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu