Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 12:04:18
Pasaule » Bērnu teātra studija „Vinnijs” piedalās bērnu teātra festivālā Somijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Bērnu teātra studija „Vinnijs” piedalās bērnu teātra festivālā Somijā
Autors: Ārlietu ministrija, 16/05/2008 17:01

Latviešu bērnu teātra studija „Vinnijs” piedalās starptautiskajā bērnu un jauniešu teātra festivālā Kūsankoski pilsētā Somijā ar Astrīdas Lindgrēnas „Lenenbergas Emīlu”, kuru iestudēja Karina Sislo un Inguna Gremze, bet mūziku sacerēja Imants Kalniņš. Šis ir viens no pasākumiem, kas grezno Latvijas proklamēšanas 90.jubilejas plašo pasākumu programmu Somijā.

Teātra festivāls tiek organizēts jau 21.reizi. No Somijas festivālā šoreiz piedalās divi pilsētas teātri, sešas profesionālās teātra grupas un četri amatieru teātri. Festivāla ietvaros notiks vairāk kā 40 dažādi pasākumi. Izrādēs uzstājas apmēram 120 bērni. Ārvalstu viesi šogad nāk no Beļģijas, Latvijas un Dānijas.

Festivāls notiek no 15. līdz 18.maijam, bet izrāde „Lenenbergas Emīls” būs skatāma sestdien, 17.maijā.

Sadarbība teātra nozarē starp Latviju un Somiju ir ļoti aktīva. Šogad „Jaunais Rīgas teātris” uzstāsies ar Alvja Hermaņa režiju „Klusuma skaņas” starptautiskajā teātra festivālā Tamperē un Helsinku festivālā Somijas galvaspilsētā.

Papildu informāciju meklējiet internetā: www.kuulas.info.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu