Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 19:03:45
Pasaule » Osakā atklāj Latvijas Goda konsulātu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Osakā atklāj Latvijas Goda konsulātu
Autors: Oļegs Orlovs, 16/05/2008 16:39

16.maijā Latvijas Republikas satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars Japānas kompānijā Daiwa House svinīgi atklāja Latvijas Goda konsulātu Osakā. Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars pasniedza jaunajam Latvijas Republikas goda konsulam Osakā Takeši Togo (Takeshi Togo) svinīgo goda konsula patentu un visus goda konsula atribūtus, tā nozīmējot Takeši Togo par Latvijas Republikas goda konsulu Osakā. Šis konsulāts pārraudzīs Japānas Kansai reģionu un ir trešais Latvijas Republikas goda konsulāts Japānā. Iepriekš, 2006. gadā, tika atklāts Goda konsulāts Okinavā un  šā gada martā tika atklāts Goda konsulāts Asahikavā.

Kansai reģions ir ļoti nozīmīgs Japānas ekonomikas centrs, kurā ir izvietoti lieli Japānas uzņēmumi un kurā dzīvo aptuveni 20 miljonu iedzīvotāju. Rīgai jau vairāk nekā 30 gadu ir noslēgts pilsētu sadarbības līgums ar Kansai reģiona pilsētu Kobi. Osakā un Kansai reģionā mācās vairāki studenti no Latvijas, Osakā ir atvērts Latvijas kompānijas Stenders veikals, kā arī darbojas uzņēmuma Latvijas Finieris meitas uzņēmums Riga Wood Japan. Pie Osakas ir izvietota arī otrā lielākā Japānas lidosta Kansai International Airport.

Uz Goda konsulāta atklāšanu bija ieradušies vairāk nekā 200 viesu, kuru vidū bija arī Osakas gubernatora vietnieks, pārstāvji no Osakas un Kobes domēm, diplomātiskā korpusa pārstāvji, kā arī redzami uzņēmēji un vietējās sabiedrības pārstāvji. Satiksmes ministrs savā runā aicināja visus klātesošos veicināt Latvijas un Japānas ekonomisko sadarbību, sniedza informāciju par Latvijas ostām, Rīgas lidostu, iespējām Japānas kompānijām izmantot Latviju par Japānas preču loģistikas centru kravu plūsmai uz Krieviju un NVS valstīm, kā arī Rietumeiropu. Izteica cerību, ka tuvākajā laikā varētu nodibināt tiešos reisus starp Rīgu un kādu no Japānas lidostām, kā arī to, ka jaunatklātais Goda konsulāts dos pozitīvu pieaugumu Latvijas un Japānas sadarbībai ekonomikas jomā, apsveica Takeši Togo ar jauno amatu.

Vēstnieks Pēteris Vaivars savā runā izteica pateicību Japānas Ārlietu ministrijai un Daiwa House vadībai par sniegto atbalstu goda konsulāta veidošanas procesā un atzīmēja tā nozīmību turpmākajās Latvijas – Japānas ekonomiskajās attiecībās, kā arī novēlēja goda konsulam veiksmīgu darbību.

Goda konsuls Takeši Togo teica, ka dziļi ciena valsti, kas spējusi saglabāt savu identitāti, valodu un kultūru pēc lielo valstu okupācijas dažādos Latvijas valsts vēstures posmos. Viņš pauda uzskatu, ka Goda konsulāta galvenais uzdevums būs sniegt atbalstu Kansai reģionā Latvijas vēstniecībai Japānā, kas ir izvietota Tokijā, kā arī attīstīt Latvijas un Kansai reģiona sadarbību ekonomikas un kultūras jomās.

Daiwa House ir viena no lielākajām celtniecības kompānijām Japānā. Daiwa House grupas uzņēmumi plāno nopietni izpētīt ekonomiskās sadarbības iespējas ar Latviju.


Oļegs Orlovs
Tel. (81-3) 3467-6888 
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu