Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 16:40:17
Izklaide » Aizvien vairāk iedzīvotāju dod priekšroku seno latviešu svētku atzīmēšanai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Aizvien vairāk iedzīvotāju dod priekšroku seno latviešu svētku atzīmēšanai
Autors: Publicitātes materiāls, 06/11/2017 13:23


Nav noslēpums, ka latvieši ir aktīvi svētku svinētāji. Lai gan kalendārā nereti parādās jauni, no ārvalstīm pārņemti svētki, bet, kā novērojuši vairāki vietējie uzņēmēji, mūsdienās arvien biežāk novērota iedzīvotāju tendence atgriezties pie klasiskajām senlatviešu svinamajām dienām.

Tuvākie svētki ir latviešu gadskārtu paražās svinamā diena – Mārtiņdiena, kas šogad iekrīt piektdienā.

Tradīcijas nosaka, ka līdz Mārtiņiem jāapar zeme, jo pēc Mārtiņdienas tā dodas atpūtā, ja to traucē miera periodā, tad nākamajā gadā nav gaidāma nekāda raža.

Lai dotu iespēju atpūsties gan zemei, gan pašiem, svētdien, 12.novembrī, ar gardu pašmāju maltīti viesnīcas “Radi un draugi” restorānā „Niklāvs” Mārtiņdiena tiks svinēta ar īpašu branču.

„Dainās Mārtiņu galdā minēti plāceņi, medus, alus, kā arī dažādi gaļas ēdieni, lai dotu iespēju gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesnīcas viesiem sajust to latviskumu, arī mūsu restorānā īpašu akcentu liksim uz tradicionālajiem latviešu ēdieniem un Mārtiņdienas godināšanu. Brančs tiks rīkots svētdienā, lai apmeklētāji var nesteidzīgi noslēgt nedēļu un sagatavoties jaunai darba nedēļai,” stāsta viesnīcas “Radi un draugi” direktore Margarita Platace.

Branči ir ļoti populāri rietumos, bet pēdējos gados tie kļuvuši populārāki arī pie mums, Latvijā. Cits branča nosaukums ir – zviedru galds vai bufete, vai arī – vēlās brokastis. Angļu vārds "brunch", veidots no diviem citiem vārdiem – „breakfast” + „lunch” («brokastis» + «pusdienas»).

Kā atzīst viesnīcas direktore, ņemot vērā, ka branči ir nu jau kļuvusi par modes lietu, restorānu visbiežāk apmeklē ne tikai viesnīcas viesi, bet garāmgājēji, tādēļ šogad īpaša uzmanība ir pievērsta ēdienkartes kvalitātei un augstas klases servisam, lai katrs apmeklētājs justos īpaši gaidīts.

Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir  lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.

1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 71 jaunu un modernu istabu, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu