Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 03:57:59
Uzņēmējdarbība » Biežāk pieļautās kļūdas, iesniedzot aizdevuma pieteikumu komercdarbībai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Biežāk pieļautās kļūdas, iesniedzot aizdevuma pieteikumu komercdarbībai
Autors: Publicitātes materiāls, 03/11/2017 14:54


Tāpat kā gandrīz ikvienu citu mūsu dzīves aspektu, internets ir padarījis ātrāku un ērtāku arī veidu kā mazo uzņēmumu īpašnieki var piekļūt nepieciešamajam finansējumam, lai efektīvi sasniegtu nospraustos uzņēmuma mērķus. Gan iesniedzot biznesa aizdevuma pieteikumus tiešsaistē, gan saņemot piešķirto naudu uzņēmuma bankas kontā rekorda ātrumā. Tiešsaistē ērti pieejama plaša informācija, kurā visi kredīti salīdzināti un to piedāvājumi detalizēti atspoguļoti. Pat ja tā ir, kad runa ir par kaut ko tik svarīgu, kā jūsu mazā uzņēmuma finansēšanu, vienkāršākais, ātrākais un ērtākais veids ne vienmēr sniegs jums vislabākos rezultātus. Diemžēl ik dienas mazo uzņēmumu īpašniekiem tiek atteikta uzņēmējdarbības aizdevuma piešķiršana vai arī tie saņem nepiemērotas procentu likmes un atmaksas noteikumus. Un, lielākoties, tam par iemeslu kalpo tas, ka uzņēmējdarbības aizdevuma pieteikums tika iesniegts steigā – bez atbilstošas izpētes un sagatavošanās.

Biežāk pieļautās kļūdas uzņēmējdarbības aizdevuma pieteikumos ir sekojošas:

1.    Jūs neesat pārbaudījis savu kredītreitingu. Vai zinājāt, ka pat tad, kad piesakāties uzņēmējdarbības aizdevumam, jūsu personīgais kredītreitings kā uzņēmuma īpašniekam var būt viens no vissvarīgākajiem faktoriem, kas nosaka, vai jūsu finansējums tiks apstiprināts? Tāpēc, pirms pieteikties jebkura veida uzņēmuma aizdevuma saņemšanai, jums vajadzētu zināt, kāds ir jūsu kredītreitings, kāda ir jūsu kredīta vēsture, un pārbaudīt, vai šajā informācijā nav kļūdas vai neprecīzas informācijas. Ja pamanāt kļūdas jūsu kredīta ziņojumā, noteikti rakstiski sazinieties ar kredītreitingu aģentūru, cik ātri vien iespējams, jo kļūdas labošanas process var būt ilgstošs.

2.    Jūs neesat uzrakstījis biznesa plānu. Ar ko nodarbojas (vai nodarbosies) jūsu bizness? Kā tas gatavojas pelnīt naudu? Kāda ir jūsu mārketinga stratēģija? Kāds personāls jums būs nepieciešams? Kādas ir jūsu ieņēmumu prognozes? Šie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem jūs, iespējams, jau esat atbildējuši savā galvā. Bet, ja jūs tos neiesniedzat rakstveidā, tad jūsu aizdevējam nav iespējas uzzināt, kādi ir jūsu nodomi attiecībā uz biznesu, vai jūsu plāns ir labi pārdomāts un cik jūsu biznesa veiksmīgas pastāvēšanas un peļņas izredzes ir reālas. Biznesa plāns ir īpaši svarīgs, ja jūs meklējat aizdevumu salīdzinoši jaunajai uzņēmējdarbībai. Labi izstrādāts un pārdomāts biznesa plāns var mainīt to, vai jūsu biznesa aizdevuma pieteikums tiks apstiprināts ar pirmo mēģinājumu.

3.    Jūs neesat pienācīgi sagatavojis savus finanšu līdzekļus. Tas nozīmē, ka neatkarīgi no tā, cik cerīgs un grandiozs ir jūsu biznesa plāns, eiro un centi peļņas izskatā būs tie, kas noteiks, vai aizdevējam šķitīs vilinoši jums piešķirt papildus līdzekļus. Līdz ar kredītreitinga rādītājiem, aizdevēji noteikti gribēs apskatīt arī vismaz pēdējo sešus mēnešu izrakstus no bankas, pēdējos divus nodokļu deklarācijas gadus, jūsu pēdējo uzņēmuma bilanci, kā arī peļņas un zaudējumu pārskatus. Ja jūsu bizness ir salīdzinoši jauns – aizdevēji vēlēsities apskatīt naudas plūsmas analīzi, atjauninātu ieņēmumu un peļņas prognozēšanu. Lielāko daļu no šiem dokumentiem var sagatavot, izmantojot grāmatvedības programmatūru, taču būs svētīgi, ja profesionāls grāmatvedis rūpīgi pārskatīs jūsu uzņēmuma finanšu datus vēl pirms aizdevuma pieteikuma iesniegšanas. Atcerieties, ka aizdevēji salīdzinās jūsu iesniegtos finanšu pārskatus ar uzņēmuma nodokļu deklarācijām un bankas pārskatiem. Jebkādas neizskaidrojamas pretrunas starp šiem dokumentiem jums varētu beigties ar aizdevuma atteikumu citādi daudzsološam biznesa aizdevuma pieteikumam.

Izpētīt tirgus iespējas un sagatavojot uzņēmējdarbības aizdevuma pieteikumu, prasīs no jums gan papildus laika, gan enerģijas ieguldījumu, taču, kad saņemsiet apstiprinājuma paziņojumu par piešķirto aizdevumu jūsu uzņēmuma vajadzībām, jūsu ieguldītie centieni būs tā vērti. Un noteikti neapstājieties pie jūsu uzņēmuma apkalpojošās bankas aizdevuma piedāvājuma. Pirms iesniedzat pieteikumu, ir vērts izmantot tiešsaistes iespējas un salīdzināt kredītu piedāvājumus, piemēram, www.kredits247.lv vai kādu citu jums zināmu vietni.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu