Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 17:57:36
Sports » "Skandi Auto Rally Team" gatavojas startam rallijā "Talsi 2008"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
"Skandi Auto Rally Team" gatavojas startam rallijā "Talsi 2008"
Autors: Laima Paula, 14/05/2008 09:27

Rallija komanda "Skandi Auto Rally Team" ir veiksmīgi izmantojusi pārtraukumu Latvijas rallija čempionātā, lai tā otrajā posmā – rallijā "Talsi 2008" stātos uz starta apņēmības pilni rallija līdzjutējus priecēt ar WRC sporta automašīnu, informē Skandi Auto Rally Team speciālists Ģirts Avotiņš.

Talsu rallija trasē atkal būs iespēja redzēt Ivaru Vasaraudzi un Valdi Spredzi ar Mitsubishi Lancer WRC sporta automašīnu A ieskaitē un septiņpadsmit gadus jauno Latvijas rallija talantu Jāni Kārkliņu ar stūrmani Jāni Krastiņu un Somijā sagatavoto N4 klases Mitsubishi Lancer Evo IX rallija automobili.

Jānis Kārkliņš pirms rallija "Talsi 2008" ir aizvadījis ļoti apjomīgu treniņu programmu, kuras ietvaros startēja vairākās auto sacīkstēs, pierādot sevi kā ļoti ātru un sacīkstēm labi sagatavotu braucēju. Vasaras sezonu viņš atklāja ar uzvaru jaunizveidotā autosporta disciplīnā – supersprintā. Šo sacensību pirmajā posmā "Mūsa 2008" Jānis trīs braucienos uzrādīja ļoti stabilus un konkurētspējīgus rezultātus, tādējādi sacensību kopvērtējumā, par nedaudz vairāk kā septiņām sekundēm apsteidzot Māri Neikšānu un par teju vai deviņām sekundēm apsteidzot Matīsu Mežaku, izcīnot pirmo vietu.

Lielisks pārbaudījums Jānim Kārkliņam, uzsākot vasaras sezonu, bija rallijsprints "Kalnamuiža 2008". Šajās sacensībās Jānis startēja ar jaunu stūrmani – Pēteri Spredzi, taču tas nebūt neliedza šai ekipāžai pierādīt uz ko tā ir spējīga. Kārkliņa vadītais Mitsubishi Lancer Evo IX trasē traucās tik ātri, ka to nespēja noķert neviens – ekipāža bija ātrākā visos ātrumposmos un ar teju vai pusotras minūtes pārsvaru pār tuvāko sekotāju izcīnīja uzvaru rallijsprinta kopvērtējumā un Open klasē. Pēc rallijsprinta Jānis Kārkliņš devās izmēģināt savus spēkus arī uz vasaras autosprinta otro posmu Smiltenē, Tepera trasē, kur ar treniņu automobili spēja pierādīt savu pārākumu un izcīnīt vēl vienu godalgotu vietu – šoreiz otro.

"Es uzskatu, ka sagatavošanās Talsu rallijam ir noritējusi ļoti labi – piedalījāmies vienā rallijsprintā un divās supersprinta sacensībās. Kalnamuižā, braucot kopā ar Pēteri Spredzi, uzrādījām ļoti labu rezultātu, par ko pašiem bija patīkams pārsteigums. Kalnamuižas apkārtnes ceļi man ir labi zināmi, un tas deva papildus drošības sajūtu. Šajā rallijā man bija lieliska izdevība pierast pie jaunās sporta automašīnas uz grants seguma sacensību režīmā, un domāju, ka tas man arī ļoti labi izdevās. Pēc rallijsprinta devos arī uz Smilteni, jo kā zināms Talsos būs pilsētas ātrumposms ar asfalta segumu, un līdz šim man nav bijusi izdevība braukt ar šo sporta automašīnu pa tādu segumu. Pirmajā braucienā biju tikai trešais, taču otrajā braucienā vairs nepieļāvu iepriekšējās kļūdas un uzvarēju. Pirmajā braucienā īsti nevarēju pierast pie riepām, taču otrajā viss jau nostājās savās vietās," par aizvadīto treniņu programmu stāsta Jānis Kārkliņš.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu