Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 09:53:27
Pasaule » Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē pārrunā palīdzības sniegšanu Birmai/Mjanmai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē pārrunā palīdzības sniegšanu Birmai/Mjanmai
Autors: Ārlietu ministrija, 14/05/2008 09:05

13.maijā Briselē notika ārkārtas Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksme, kurā piedalījās Latvijas pastāvīgais pārstāvis ES Normunds Popens. Sanāksmes mērķis bija pārrunāt aktuālos jautājumus saistībā ar palīdzības sniegšanu Birmai/Mjanmai pēc postošās viesuļvētras šī gada 2.maijā.

Sanāksmes laikā ES dalībvalstis un Eiropas Komisija apmainījās ar informāciju par līdz šim sniegto un plānoto palīdzību Birmai/Mjanmai. Kā jau iepriekš ziņojām, saskaņā ar 13.maija Ministru kabineta sēdē nolemto Latvija ir piešķīrusi 20 000 eiro (14057 latus)  kā ziedojumu ANO Humanitāro lietu koordinācijas birojam, kas nodarbojas ar dabas katastrofu izraisīto seku novēršanu.

ES dalībvalstis vienojās par kopīgiem secinājumiem, kuros Birmas/Mjanmas varasiestādes tika aicinātas atvieglot humānās palīdzības piegādi un ļaut starptautiskajiem humānās palīdzības sniedzējiem piedalīties palīdzības sadalē. Tāpat tika uzsvērta ANO, Starptautiskā Sarkanā Krusta un nevalstisko organizāciju loma palīdzības sniegšanā Birmas/Mjanmas iedzīvotājiem.

Lai veicinātu humānās palīdzības piegādi un palīdzības sniedzēju piekļuvi katastrofas skartajām vietām, Padome atbalstīja Eiropas Komisijas attīstības un humānās palīdzības komisāra Luī Mišela (Louis Michel) plānoto vizīti uz Birmu/Mjanmu.

Līdz ar secinājumiem par Birmu/Mjanmu  ES dalībvalstis izteica savu līdzjūtību un gatavību sniegt palīdzību Ķīnai saistībā ar spēcīgo zemestrīci, kas 12.maijā skāra Ķīnas dienvidrietumus. 


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 222 335
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu