Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 18:26:35
Uzņēmējdarbība » Pret masveida labdarības organizāciju bankrotiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pret masveida labdarības organizāciju bankrotiem
Autors: Kristīne Zonberga, 03/11/2016 11:04


Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse” (eLPA) secina, ka likuma “Par valsts sociālo apdrošināšanu” izmaiņu rezultātā, kas pieņemtas 30.11.2015. un stāsies spēkā 01.01.2017., Latvijā tiks panākta masveida biedrību un nodibinājumu bankrotēšana.

220 biedrības un nodibinājumi, kā arī uzņēmumi un privātpersonas šodien nosūta augstākajām valsts amatpersonām un politiķiem nostājas vēstuli PRET konkrētiem grozījumiem.

Organizāciju pastāvēšana būs apdraudēta neadekvāti pieaugušā nodokļu apjoma dēļ. Likuma izmaiņas paredz, ka biedrībām, nodibinājumiem un uzņēmējiem, kas nodarbina darbiniekus nepilnu darba laiku, būs jāmaksā par šiem cilvēkiem valsts sociālās apdrošināšanas maksājumi no minimālās algas.

eLPA direktora pilnvaru izpildītāja Kristīne Zonberga norāda: “Veicot likuma grozījumus, nav ņemtas vērā ievērojamas sabiedrības daļas intereses. Organizācijas, kas strādā sabiedrības labā, darbiniekiem nodrošina atalgojumu galvenokārt no projektu budžeta, kur ir noteikti skaidri ierobežojumi slodzes apmēram un ziedojumiem konkrētiem mērķiem. Organizācijas nodarbina sabiedrības grupas, kuras nevar strādāt pilnu slodzi un šī sektora specifikas dēļ šiem grozījumiem būs negatīvas sekas.”

Organizācijas ir neapmierinātas, ka minētie likuma grozījumi tika veikti nekonsultējoties ar biedrībām un nodibinājumiem, kā arī netika veikts izvērtējums par to ietekmi uz NVO sektoru.

Nostājas vēstule attiecībā uz valsts sociālās apdrošināšanas maksājumu piemērošanu no minimālās algas, gadījumos, kad biedrība vai nodibinājums nodarbina darba ņēmēju nepilnu darba laiku tiek nosūtīta Valsts prezidentam, LR Saeimas priekšsēdētājai, Ministru prezidentam, Kultūras ministrei, Finanšu ministrei un politisko partiju frakcijām. Organizācijas aicina lēmumu pieņēmējus veikt visu nepieciešamo, lai novērstu būtisko kaitējumu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu