Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 03:05:53
Pasaule » Jūrmala sevi popularizē Ukrainā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jūrmala sevi popularizē Ukrainā
Autors: Aldis Bērziņš, 09/05/2008 13:21

11.maijā Jūrmalas pilsētas dome piedalīsies „Eiropas dienu” atzīmēšanā Kijevā, Kreščatika laukumā. „Eiropas pilsētiņu” pārstāvēs 28 valstis tai skaitā arī Latvija. Jūrmala tiks pārstāvēta Latvijas stendā, kur visiem interesentiem tiks piedāvātas bezmaksas brošūras un bukleti par Jūrmalu, tiks sniegta informācija par atpūtas iespējām Jūrmalā.

Tūristi no Ukrainas ir iecienījuši Jūrmalas kūrortārstniecības un spa piedāvājumu klāstu, tāpat atpūtas iespējas vasarā un krāšņo kultūras dzīvi, par ko detalizētu informāciju būs iespējams saņemt, apmeklējot Jūrmalu Latvijas stendā. Potenciālie viesi no Ukrainas tiks iepazīstināti arī ar Jūrmalas kūrorta jaunumiem.

Ukrainas tirgus ir ļoti nozīmīgs Jūrmalai, lai gan tas sastāda tikai 0,8% no kopējā tūristu skaita, tam ir tendence palielināties. Pozitīvs rādītājs ir Ukrainas tūristu uzturēšanās ilgums mūsu kūrortpilsētā, vidēji tas sastāda 8,5 diennaktis.

Šī gada vasara jūrmalniekiem un pilsētas viesiem ir īpaši piesātināta ar patīkamiem pārsteigumiem un jaunumiem. Šovasar visiem būs lieliska iespēja pārvērst ceļu no Rīgas uz Jūrmalu par aizraujošu ceļojumu. No 15.maija līdz 30.septembrim uz Jūrmalu (kā arī atpakaļ uz Rīgu) var tikt, braucot ar upes kuģīti. Katru dienu plkst. 11:00 no Rīgas piestātnes pie Lielā Kristapa uz Majoriem kursēs kuģītis „New Wave”, kurš spēj uzņemt līdz pat 100 pasažieriem vienlaikus. Divarpus stundu brauciena laikā Jūs varēsiet iepazīt Rīgu un Jūrmalu braucienā pa upēm – Lielupes grīvu, kas ir pazīstama ar putnu sugu dažādību, ~15-17 m augsto Balto kāpu, 300 gadus vecās priedes Ragakāpas dabas parkā un daudz ko citu. Atbraucot uz Majoriem, var doties tālāk upes izbraucienā pa Lielupi uz Dubultu pusi, kur varēsiet apskatīt Majoru un Dubultu vēsturisko apbūvi no upes puses, kā arī apskatīt skaisto dabu.

Jūnija sākumā tiks atklāts Dzintaru mežaparks (Jomas ielas galā, Dzintaros), kas būs paredzēts gan aktīvās, gan mierīgās atpūtas cienītājiem. Lieliska vieta, kur pavadīt laiku kopā ar bērniem, ģimeni un draugiem, vieta, kur sportot jauniešiem, pensionāriem izbaudīt svaigo priežu gaisu. Parkā atradīsies rotaļu laukumi dažāda vecuma bērniem, celiņi skrituļslidotājiem un gājējiem, skeitparks, strītbola laukumi, kafejnīcas, autostāvvietas, tualetes.

Šovasar vislielākajā akvaparkā Ziemeļeiropā – Līvu akvaparkā papildus jau esošajam atrakciju klāstam pievienos unikālu atrakciju svaigā gaisā. Līvu Akvaparka āra zonā 31.maijā atvērs vienīgo Strūklaku parku ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Eiropā. Strūklaku parks piedāvās izklaides jauniešiem, bērniem un viņu vecākiem, izbaudot spēles un rotaļas ar ūdeni. Dažādu augstumu un variāciju ūdens labirinti, laistīšanās iekārtas un ūdens spēļu konfigurācijas izvietotas 350 kv.m platībā ar vairāk nekā 50 strūklakām.


Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.                                                                
Aldis Bērziņš                                                            
Papildinformācija: 7093872,
fakss 7093871,
e-pasts: prese@jpd.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu