Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 02:01:57
» Acīmredzamais – neticamais: Saeima vēlas dot iespēju jebkuram iebraucējam kļūt par latvieti
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Acīmredzamais – neticamais: Saeima vēlas dot iespēju jebkuram iebraucējam kļūt par latvieti
Autors: BNA LATVIA, 26/05/2016 16:47

Tiek izjaukts kopš senatnes pastāvējis princips tautības noteikšanai, portālam Labdien.lv raksta Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA).

Šodien, 26. maijā, deputātu vairākums (Saskaņa, Vienotība, LRA, NSL) atbalstīja A.Judina un L.Čigānes priekšlikumu, kurš nosaka, ka JEBKURŠ, kurš izpilda noteiktus kritērijus var kļūt par latvieti. Jā, jūs nepārklausījāties, nevis par Latvijas pilsoni, bet par latvieti.

Ilgstoši Latvijā ir pastāvējis princips, ka cilvēks ir piederīgs tai tautai, kurai ir piederīgi viņa senči. Ja cilvēkam ir bijuši dažādu tautību vecāki vai vecvecāki, tad atbilstoši saviem uzskatiem, dzīves veidam, ikdienā lietotai saziņas valodai utml. viņš var vienreiz mainīt piederību uz kādu no senču tautību. Piemēram, cilvēkam mamma ir poliete, tēvs ir latvietis, tad neskatoties uz sākotnēji pasē ierakstīto tautību, cilvēks var izdarīt izvēli un būt vai nu polis, vai nu latvietis.

Čigānes / Judina priekšlikums paredz noteikt, ka cilvēks, kuram neviens sencis nav latvietis, var kļūt par latvieti. Piemēram, mamma ir krieviete, tēvs kirgīzs un arī neviens no vecvecākiem nav latvietis, bet neskatoties uz to, izpildot noteiktus kritērijus, šāda persona varēs kļūt par latvieti. Salīdzinoši var teikt, ka kaķis, kurš ir piedzimis stallī varēs kļūt par zirgu.

Tas ir murgs, kurš nonivelē izpratni par to, kurš ir piederīgs latviešu tautai. Ja vien 3.lasījumā netiks veikti grozījumi, tad turpmāk jebkurš iebraucējs, kurš izpildīs noteiktus kritērijus varēs kļūt par latvieti.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu