Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 11. maijs 00:57:17
Pasaule » Meksikā akreditējas ceturtais nerezidējošais Latvijas vēstnieks
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Meksikā akreditējas ceturtais nerezidējošais Latvijas vēstnieks
Autors: Preses centra nodaļa, 08/05/2008 13:29

8.maijā, Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs iesniedz akreditācijas vēstuli Meksikas Savienoto Valstu prezidentam Felipem Kalderonam (Felipe Calderon). Tādējādi Pildegovičs kļūst par ceturto nerezidējošo Latvijas vēstnieku Meksikā.

Latvijas attiecības ar Meksiku, īpaši pēdējo gadu laikā, ir daudzveidojušās un kļuvušas aktīvākas tirdzniecības, kultūras, izglītības jomā, kā arī sadarbībā starptautiskajās organizācijās.

Meksikā dibinātais celtniecības materiālu ražotājs Cemex 2005.gadā ir kļuvis par cementa ražotnes Brocēnos īpašnieku un ir iecerējis nozīmīgus paplašināšanās plānus. Meksika ir vienīgā Latīņamerikas valsts, ar kuru Latvija ir izveidojusi sadarbības formātu apvienotās komitejas ietvaros kultūras, izglītības un sporta jomā. Sagatavošanas procesā atrodas Latvijas un Meksikas Konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Regulāri notiek politiskās konsultācijas starp Latvijas un Meksikas Ārlietu ministrijām.

Meksikas Savienoto Valstu prezidents Felipe Kalderons ir ielūgts vizītē Latvijā.


Informāciju sagatavoja:
Preses centra nodaļa
Tālrunis: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 222 335
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu