Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 01:24:36
Uzņēmējdarbība » Prāta Vētra piedalās Zaļajā patruļā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Prāta Vētra piedalās Zaļajā patruļā
Autors: BNA, Edijs Pālens, 30/04/2008 15:27


Šo gadu Pēdas uzsāka sadarbībā ar Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāti, kopīgi plānojot pasākumus, lai sekmīgi realizētu 2007. gadā uzsāktās Zaļās Patruļas. Šodien notika speciāla patruļa.

Ap 140 studentu, sadalījušies komandās, pēta Rīgas zaļās zonas. Patruļnieku uzdevums ir noteikt un piefiksēt piesārņojumu, izpētīt piesārņotās vietas nozīmību un veikt iedzīvotāju aptauju.

Šodien no autobuss patruļniekus veda uz kārtējo vietu izpēti. Šis bija īpašs un neparasts brauciens, jo kopā ar LU studentiem patrulēja Zaļo Patruļu patrons Arturs Irbe, Vides ministrs Raimonds Vējonis, ZP idejas autore un Projekts Pēdas vadītāja Vita Jaunzeme, Ģeogrāfijas fakultātes pasniedzēji, rakstniece Anna Žīgure un īpašie viesi - grupas Prāta Vētra mūziķi.

Zaļās Patruļas neveic sodu piemērošanu uz vietām konstatējot pārkāpumu. To pienākums ir informēt policiju un vides inspektorus par pārkāpumu vai tā iespējamību. Zaļo Patruļu dalībnieku iesaistīšanās vides aizsardzībā un sabiedrības informēšanā un neformālajā izglītošanā, veicinās dabas piesārņojuma samazināšanos, sabiedrības izglītošanu un līdzatbildību un iesaistīšanos vides problēmu risināšanā.




























































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu