Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 10:16:15
Pasaule » Berlīnē notiks grāmatas “Latvijas vēsture 20. gadsimts” prezentācija
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Berlīnē notiks grāmatas “Latvijas vēsture 20. gadsimts” prezentācija
Autors: Ārlietu ministrija, 29/04/2008 17:05

6.maijā Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada Essentia Baltica 2008 ietvaros Latvijas vēstniecībā Berlīnē notiks apgāda Jumava izdotās grāmatas „Latvijas vēsture: 20.gadsimts“ vācu valodā prezentācija un diskusija. Grāmatas prezentāciju ar uzrunu atklās Latvijas vēstnieks Vācijā Dr.Mārtiņš Virsis.

Par pētījuma mērķiem, tapšanas procesu un saturu stāstīs viens no grāmatas autoriem  Latvijas prezidenta padomnieks vēstures jautājumos Dr.Antonijs Zunda.

Grāmata “Latvijas vēsture: 20.gadsimts” vācu valodā tapusi, sadarbojoties autoru kolektīvam, tāpēc balstās uz plašu avotu klāstu, sniedzot lasītājam iespējami objektīvu pagājušā gadsimta Latvijas vēstures izvērtējumu. Grāmatā liela vērība pievērsta līdzšinējo mītu kliedēšanai, nozīmīgākos vēstures faktus un procesus aplūkojot Eiropas vēstures kontekstā un izvērtējot no Latvijas valsts skatupunkta.

Uz grāmatas prezentāciju aicināti Vācijā akreditētā diplomātiskā korpusa vadītāji un pārstāvji, žurnālisti, augstskolu, pētniecības institūtu un bibliotēku darbinieki. 
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu