Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 07:41:18
Pasaule » Valsts prezidenta darba vizīte Austrijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valsts prezidenta darba vizīte Austrijā
Autors: Prezidenta Preses dienests, 29/04/2008 12:13

Valsts prezidents ir uzsācis darba vizīti Austrijā, kuras laikā piedalīsies Araijošas grupas Neformālajā valstu vadītāju sanāksmē Grācā.

Otrdien, 29.aprīlī, Valsts prezidents piedalīsies Neformālas valstu vadītāju sanāksmes pirmajā sesijā un diskusijā „Eiropas perspektīvas Lisabonas līguma gaismā” („European Perspectives in the Light of the Lisbon-Treaty”). Šajā sesijā Valsts prezidents plānojis īpašu uzmanību pievērst jautājumam par Eiropas ārpolitikas dienesta izveidošanas nosacījumiem, aktualizēt jautājumu par mazo valstu pārstāvniecību šajā dienestā un tā finansēšanas nosacījumiem, kā arī mudinās diskusijās meklēt efektīvāko veidu, kā panākt, lai, veidojot kopīgās ES ārpolitiskās nostādnes attiecībā uz trešajām valstīm, tiktu ievērotas arī mazo valstu intereses.

Otrdienas vakarā Valsts prezidents kopā ar citu valstu vadītājiem apskatīs Grācas Domu, laikmetīgās mākslas izstādi „Thyssen-Bornemisza Art Contemporary” un piedalīsies svinīgajās darba vakariņās Egenbergas pilī.

Trešdien, 30.aprīlī, Valsts prezidents piedalīsies valstu vadītāju sanāksmes otrajā sesijā „Eiropas ārlietu un drošības politikas jautājumi” („Questions of European Foreign and Security Policy”). Šajā panelī plānota diskusija par Eiropas drošības politikas aktualitātēm. Valsts prezidents pievērsīsies kopīgajiem uzdevumiem misijās Kosovā un Afganistānā, kā arī iecerējis runāt par efektīvāko risinājumu civilo un militāro misiju sadarbībā, jo tikai tā iespējama drošības un stabilitātes nodrošināšana šajās valstīs ilgtermiņā. Tāpat Valsts prezidents iecerējis rosināt diskusiju par rīcības koordināciju dažādu starptautisko organizāciju starpā, plānojot misijas kā Afganistānā, tā arī Kosovā. Valsts prezidents arī plāno uzsvērt Eiropas Kaimiņu politikas būtisko lomu tādu valstu kā Gruzijas, Moldovas un Ukrainas reformu ceļā un aicināt piešķirt šim jautājumam lielāku nozīmi arī Eiropas kopējās ārlietu politikas kontekstā.
 
Neformālā valstu vadītāju sanāksme noslēgsies ar astoņu valstu vadītāju kopīgu preses konferenci.

Trešdien Valsts prezidentam plānota arī divpusējā tikšanās ar Polijas prezidentu Lehu Kačiņski.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu