Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 03:37:59
Pasaule » Latvijas pārstāvis Einars Semanis piedalās ASEF Pārvaldnieku padomes ikgadējā darba sanāksmē Indonēzijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas pārstāvis Einars Semanis piedalās ASEF Pārvaldnieku padomes ikgadējā darba sanāksmē Indonēzijā
Autors: Ārlietu ministrija, 22/04/2008 17:32

Einars Semanis, Latvijas pārstāvis ASEF (Asia Europe Fond) Pārvaldnieku padomē no 22. līdz 24.aprīlim piedalās ASEF ikgadējā darba sanāksmē Bali, Indonēzijā,  lai analizētu ASEF pērn paveikto, apstiprinātu jaunos projektus.

ASEF tika dibināts 1997.gada 15.februārī un ir vienīgais institucionālais ASEM (Asia Europe Meeting) instruments, kura uzdevums ir veicināt kultūras, intelektuālos un humanitāros sakarus starp Āziju un Eiropu, organizējot konferences, seminārus un lekcijas. Ar ASEF atbalstu tiek uzņemtas dokumentālās filmas par Āzijas un Eiropas sadarbību, kā arī tiek uzturēts ASEMUS (Asia-Europe Museum Network) – šajā tīklā ir arī Latvijas Ārzemju mākslas muzejs.

Kopš 2007.gada oktobra kā Latvijas pārstāvis ASEF fondā darbu sāka Einars Semanis. Pirms tam Latviju pārstāvēja Rihards Pīks.

Fondā piedalās 45 valstis - 27 Eiropas Savienības valstis un 18 Āzijas reģiona valstis.

Vizītes ietvaros E.Semanis 20.aprīlī atklāja Latvijas Goda konsulātu Bandungā, kā arī 21.aprīlī tikās ar Indonēzijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Imronu Kotanu (Mr. Imron Cotan), lai pārrunātu divpusējās sadarbības jautājumus. 21.aprīlī E.Semanis apmeklēja Latvijas Goda konsulātu Džakartā un tikās ar Indonēzijas Nacionālā muzeja direktori Retno Sulistianingsihu (Retno Sulistyaningsih), lai pārrunātu sadarbības iespējas ar Latvijas Ārzemju mākslas muzeju ASEF projekta ietvaros muzeju ekspertu jomā.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu