Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 08:27:46
Sociālpolitika » Ekspluatācijā nodotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas un kanalizācijas sūkņu stacija Pļaviņās
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ekspluatācijā nodotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas un kanalizācijas sūkņu stacija Pļaviņās
Autors: BNA LATVIA, 05/11/2010 18:39

Šodien, 5. novembrī, ar vērienīgu pasākumu ekspluatācijā tika nodots notekūdeņu attīrīšanas iekārtu (NAI) un kanalizācijas sūkņu stacijas (KSS) objekts Pļaviņās, kā būvniecībā piedalījās arī PS “A.A.&Būvkompānijas”, sniedzot ieguldījumu ūdens aprites cikla tīrības nodrošināšanā.

Pasākuma laikā Pļaviņu novada domes, būvvaldes pārstāvji, būvnieki un LR vides ministrs Raimonds Vējonis svinīgi parakstīja objekta nodošanas dokumentus. Ar Pļaviņām un Krāslavu, kur arī šodien notiek objekta nodošana, ir noslēdzies projekts, kura laikā pabeigti ūdens attīrīšanas iekārtu izbūves darbi gar Daugavas gultni visā Latvijas teritorijā.

NAI un KSS objektu izbūvē kopumā bija plānots ieguldīt 3,2 miljonus latu, taču iepirkuma procesos, ko vadīja Vides ministrija, summa tika samazināta līdz 2,5 miljoniem latu. Projekta ”Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Pļaviņās” ietvaros 85% finansējuma nodrošināja Eiropas Savienība, 8% – Latvijas valsts un 7% – pašvaldība. Projektu plānots turpināt, līdz 2011. gada rudenim vai 2012. gada sākumam paplašinot ūdenssaimniecību tīklus.

Projekta ”Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Pļaviņās” izstrādes laikā tika izbūvētas astoņas jaunas sūkņu stacijas, izbūvēti 3595 m jauni kanalizācijas tīkli. Tāpat pie kanalizācijas pieslēgti jauni objekti, t.sk. Pļaviņu mākslas skola u.c., un veikti citi ūdenssaimniecības rekonstrukcijas darbi.

“A.A.&Būvkompānijas” specializējušās ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmu izbūvē daudzviet Latvijā. “Lai Latvijas dabu skaistu un tīru būtu iespējams nodot nākamajām paaudzēm, ir jārūpējas par to, lai ūdens, kuru mēs paņemam no dabas, tikpat tīrs tiktu atdots dabai atpakaļ. Tāda ir mūsu filozofija, tādēļ esam gandarīti, ka Latvijas pašvaldības sadarbībā ar ES spējušas atjaunot visas Daugavai piegulošās ūdenssaimniecības atbilstoši jaunākajiem standartiem,” norāda “A.A.&Būvkompānijas” pārstāvis Arvīds Apfelbaums.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu