Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 12. maijs 17:01:45
Pasaule » Latvijas Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes darba vizīte ASV 2008. gada 21.-27. aprīlis
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes darba vizīte ASV 2008. gada 21.-27. aprīlis
Autors: Prezidenta preses dienests, 18/04/2008 13:00

Š.g. 21.-27.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers dosies darba vizītē uz ASV.

Trešdien, 23.aprīlī, Valsts prezidents noliks ziedus pie Ārlingtonas memoriāla un memoriāla Komunisma upuru piemiņai, kā arī teiks uzrunu ASV – Baltijas biedrības un memoriāla fonda pārstāvjiem. Pēcpusdienā Valsts prezidents teiks uzrunu The Heritage Foundation par Latvijas ieguldījumu transatlantiskajā dialogā un sadarbībā, tiksies ar ASV senatoru Ričardu Lugaru (Richard Lugar), bet vakarā piedalīsies pieņemšanā par godu Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes vizītei Latvijas vēstniecībā Vašingtonā.

Ceturtdien, 24.aprīlī, Valsts prezidents Vašingtonā tiksies ar ASV prezidentu Džordžu Bušu, ASV viceprezidentu Diku Čeiniju un citām augstām valsts amatpersonām. Tāpat Valsts prezidentam plānota tikšanās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas ārlietu komitejas pārstāvjiem -  priekšsēdētāju Hovardu Bermanu (Howard L. Berman), Eiropas jautājumu apakškomitejas vadītāju Robertu Veksleru (Robert Wexler) u.c.

Piektdien, 25.aprīlī, Valsts prezidents Valdis Zatlers tiksies ar ASV Valsts sekretāri Kondolīzu Raisu un sniegs preses konferenci Nacionālajā preses klubā (National Press Club) Vašingtonā.

Pēcpusdienā Valsts prezidents piedalīsies un teiks uzrunu Amerikas Latviešu apvienības (ALA) 57. kongresā Klīvlendā, kā arī pasniegs Triju Zvaigžņu ordeni ALAs biedriem - politologam, vēsturniekam un Amerikas Latviešu apvienības sabiedriskajam darbiniekam Mārim Arturam Manteniekam, Amerikas Latviešu apvienības priekšsēdim Mārtiņam Duhmam, Daugavas Vanagu Centrālās Valdes priekšsēdim Jurim Augustam, Daugavas Vanagu ASV zemes valdes priekšniekam Zigurdam Visvaldim Rīderam.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidents noliks ziedus pie Latvijas skulptūras un karoga Klīvlendas skulptūru dārzā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu