Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 19:06:11
Uzņēmējdarbība » No septembra drošības naftas produktu rezervju uzturēšanu nodrošinās Ekonomikas ministrija
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
No septembra drošības naftas produktu rezervju uzturēšanu nodrošinās Ekonomikas ministrija
Autors: Renāte Logina, 30/08/2010 11:16

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka saskaņā ar 2010.gada 17.jūnijā pieņemto likumu „Grozījumi Enerģētikas likumā”, ar 2010.gada 1.septembri notiks izmaiņas naftas produktu rezervju uzglabāšanas kārtībā. Turpmāk drošības rezervju uzturēšanu nodrošinās valsts LR Ekonomikas ministrijas personā, kura pildīs Centrālās krājumu uzturēšanas struktūras (turpmāk – CKUS) funkcijas.

Vienlaikus informējam, ka komersantiem līdz 2010.gada 15.septembrim VID Akcīzes preču pārvaldē jāiesniedz pārskats par naftas produktu (degvielas) rezervēm 2010.gada augustā un pārskati par sniegtajiem rezervju pakalpojumiem un sniegtajiem rezervju uzglabāšanas pakalpojumiem 2010.gada augustā.

Atbilstoši Enerģētikas likuma 72.3 panta nosacījumiem par noteikto drošības rezervju uzturēšanu komersantiem, kuri, veicot licencētu komercdarbību Latvijas Republikā, nodod patēriņam naftas produktus, kā arī komersantiem, kuri Latvijas Republikā ieved naftas produktus savam patēriņam, būs pienākums maksāt valsts nodevu.

Tāpat VID vērš uzmanību, ka, sākot ar 2010.gada 1.septembri, rezervju apjomā vairs netiks ieskaitīts naftas produktu rezervju apjoms, ko komersants uzglabā savā komercdarbības vietā, un naftas produktu apjoms, ko uz līguma pamata viena komersanta vārdā uzglabā cits komersants.
 
CKUS darbosies Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta ietvaros un tai būs trīs galvenās pamatfunkcijas – iegādāties drošības rezervju pakalpojumu, sniegt šo pakalpojumu un administrēt valsts nodevu par drošības rezervju uzturēšanu, lai izsludinātas enerģētiskās krīzes gadījumā tiktu nodrošināta apgāde ar naftas produktiem (degvielu).
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu