Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 12. maijs 21:06:21
Pasaule » Latvijas lokšāvēji no Pasaules čempionāta atgriežas ar zeltu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas lokšāvēji no Pasaules čempionāta atgriežas ar zeltu
Autors: Agate Zālīte, 14/04/2008 12:44

Tas beidzot ir noticis! Latvijai ir pirmie Pasaules čempioni loka šaušanā. Apvidus lokšāvēji Pēteris Gribulis un Kārlis Akots Gribulis trešdienas vakarā atgriezīsies no Pasaules apvidus lokšaušanas čempionāta Namībijā (Āfrikā) ar izcīnītām zelta medaļām un pasaules čempionu tituliem.

Sacensībās karstajā, akmeņainajā un kalnainajā Namībijas tuksnesī piedalījās gandrīz 300 dalībnieki no 13 pasaules valstīm un startēja sešās loku kategorijās – olimpiskais loks ar un bez palīglīdzekļiem, kompaktloks ar un bez palīglīdzekļiem, tradicionālais jeb garais angļu loks un vēsturiskais loks.

Kārlis bērnu vecuma grupā (līdz 13 g.), šaujot ar olimpisko loku bez palīglīdzekļiem, ar kopējo rezultātu 2109 punkti, pārspēja savu sekotāju no ASV par 159 punktiem.

Pēteris startēja veterānu vecuma grupā tradicionālā loka klasē, kur sīvā cīņā ar Vācijas un Somijas veterāniem, akmeņainajā tuksnesī salaužot gandrīz visas no koka veidotās bultas, pieveica konkurentus ar 61 punkta pārsvaru, visu piecu sacensību dienu kopsummā iegūstot 625 punktus.

Pasaules čempionāts notika pēc IFAA noteikumiem (Starptautiskā apvidus loka šaušanas asociācija). Atšķirībā no FITA (Starptautiskā loka šaušanas federācija) apvidus lokšāvēji nešauj no noteiktām distancēm ierobežotā un līdzenā laukumā, bet gan pēc IFAA noteikumiem - kalnainajā apvidū tika izvietotas sešas trases ar 28 mērķiem katrā. Sacensības noritēja nedēļu un sākās ar reģistrāciju un inventāra pārbaudi, lai tā atbilstu visiem noteikumiem. Cīņa trasēs notika pēc Hunter Round, Field Round vai Animal Round noteikumiem. Katrā no šīm disciplīnām atšķiras šāvienu skaits pa mērķi, punktu skaitīšana un arī tas, vai ir zināms attālums līdz mērķim, vai tas ir jāuzmin pašam. Piemēram, Hunter Round un Field Round šauj pa katru no 28 mērķiem ar četrām bultām un skaita kopējo rezultātu, bet Animal Round šauj pa dzīvnieka zīmējumu no nemarķētām distancēm, maksimums trīs bultas, bet punktus skaita tikai pirmajam trāpījumam.

Sīkāka informācija Latvijas loka šaušanas federācijas mājas lapā - www.archery.lv un loka šaušanas sporta kluba „Amazones” mājas lapā - amazones.archery.lv.


Informāciju sagatavoja
Latvijas Loka Šaušanas Federācijas
preses sekretāre Agate Zālīte
(tālrunis: 2987 3991, e-pasts: agate@archery.lv)
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu