Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 22:34:10
Uzņēmējdarbība » Izsludināta pieteikšanās Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izsludināta pieteikšanās Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvai
Autors: Renāte Logina, 18/08/2010 13:00

Eiropas Komisija jau piekto reizi izsludinājusi konkursu „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvas 2011” ar mērķi apzināt un izteikt atzinību veiksmīgiem projektiem, kas veicinājuši uzņēmēju attīstību, veicināt to labās prakses apmaiņu, tādējādi veidojot lielāku izpratni par uzņēmēju nozīmi sabiedrībā un iedrošinot potenciālos uzņēmējus iesaistīties ekonomiskajās aktivitātēs.

Konkursā aicinātas piedalīties valsts iestādes un organizācijas, pilsētas, reģioni un kopienas, kā arī publiskas - privātas partnerības starp valsts iestādēm un uzņēmējiem, izglītības programmām un uzņēmēju organizācijām no visām ES dalībvalstīm, tai skaitā Norvēģijas, Serbijas un Turcijas.

Interesenti var pieteikties vienai no piecām balvu kategorijām:
1.Balva par uzņēmējdarbības gaisotnes sekmēšanu: novērtē darbības un iniciatīvas, kas sekmē uzņēmējdarbības kultūru un garu nacionālajā, reģionālajā un vietējā līmenī, jo sevišķi jauniešu un sieviešu vidū.
2.Balva par ieguldījumu iemaņās: novērtē reģionālās un vietējās iniciatīvas uzņēmējdarbības, profesionālo, tehnisko un vadības iemaņu uzlabošanai.
3.Balva par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu: novērtē novatorisku politiku reģionālajā vai vietējā līmenī, kas veicina uzņēmumu izveidi un attīstību, vienkāršo ar uzņēmumiem saistītās tiesiskās un administratīvās procedūras un ievēro principu “domā par mazajiem vispirms” attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.
4.Balva par uzņēmējdarbības internacionalizēšanu: novērtē politikas, kuras iedrošina uzņēmumus, it īpaši mazos un vidējos uzņēmumus, izmantot tirgus piedāvātās iespējas gan Eiropas Savienībā, gan ārpus tās.
5.Balva par atbildīgu uzņēmējdarbību: novērtē reģionālās un vietējās darbības, kas veicina uzņēmumu sociālo atbildību un ilgtspējīgu uzņēmējdarbības praksi sociālajā un/vai vides jomā. Šajā kategorijā novērtēti arī uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumi neapgūtajās jomās, piemēram, bezdarbnieki vai etnisko minoritāšu pārstāvji.

Lai gan īpaša uzmanība tiek pievērsta vietēja un reģionāla līmeņa projektiem, konkursā var piedalīties arī valsts līmeņa iniciatīvas divās kategorijās: „Uzņēmējdarbības gaisotnes sekmēšana” un „Uzņēmējdarbības internacionalizēšana”.

Kandidātiem ir jāparāda, kā viņu projekti ir pakāpeniski sekmējuši uzņēmējdarbību un uzlabojuši reģiona ekonomiku divu gadu laikā pirms konkursa rīkošanas gada.

Konkurss sastāv no diviem posmiem: nacionālā un Eiropas līmeņa.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu