Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 05:29:58
Uzņēmējdarbība » RIX papildina prasību tiesā pret airBaltic par parāda piedziņu 3,4 miljonu latu apmērā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
RIX papildina prasību tiesā pret airBaltic par parāda piedziņu 3,4 miljonu latu apmērā
Autors: Solvita Barkāne, 11/08/2010 14:19

Trešdien, 11.augustā VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” Rīgas apgabaltiesā iesniegs prasības papildinājumu par parāda 3,4 miljonu latu apmērā piedziņu no nacionālās lidsabiedrības airBaltic.

Kopš 19.jūlija, kad starptautiskā lidosta „Rīga” vērsās tiesā par parāda piedziņu no airBaltic par vairāk nekā 2,5 miljoniem latu, nacionālā lidsabiedrība nav veikusi nevienu maksājumu starptautiskajai lidostai „Rīga”, kādēļ parāds pieaudzis līdz 3,4 miljoniem latu.

airBaltic parādsaistības par dažāda veida saimnieciskajiem līgumiem pret starptautisko lidostu „Rīga” veidojušās no 2009. gada beigām un tās šobrīd sastāda 3,4 miljonus latu.

Starptautiskā lidosta „Rīga” lūdz tiesu arī noteikt prasības nodrošinājuma līdzekli, apķīlājot tos maksājumus, kuri pienākas airBaltic no trešajām personām, naudas līdzekļus kredītiestādēs un citās finanšu institūcijās.

Prasības iesniegšana tiesā ir nepatīkams un ārkārtas solis, lai aizstāvētu uzņēmuma un akcionāra - valsts intereses. Sarunas par parādsaistību dzēšanu ir bijis ļoti sarežģīts process un jebkādas vienošanās no airBaltic puses tiek pārkāptas. Starptautiskās lidostas „Rīga” mērķis ir nodrošināt visiem sadarbības partneriem vienādus konkurences apstākļus un nepieļaut ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu