Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 06:01:56
Uzņēmējdarbība » airBaltic aicina pasaules arhitektus radīt jaunā termināļa konceptu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
airBaltic aicina pasaules arhitektus radīt jaunā termināļa konceptu
Autors: Solvita Barkāne, 05/08/2010 17:48

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic izsludinājusi starptautisku konkursu, kurā aicina pasaules arhitektus iesniegt savas idejas/koncepcijas jaunajam terminālim.

Bertolts Fliks, airBaltic prezidents un izpilddirektors: „Rīgas lidosta jau šobrīd ir kļuvusi par šauru, un jauns terminālis  ir akūti vajadzīgs. Šobrīd mēs veicam visus priekšdarbus, lai termināļa projekts virzītos uz priekšu. Mēs ceram arī uz Rīgas lidostas aktīvu darbību termināļa sakarā. Jauns terminālis vienlaikus ir arī Latvijas vizītkarte, tāpēc mēs aicinām visas pasaules arhitektus nākt ar savām idejām un koncepcijām tā izveidei.”

Starptautiskā konkursa mērķis ir piesaistīt pasaules arhitektus, kas var piedāvāt inovatīvu arhitektonisku un funkcionālu koncepciju jaunajam terminālim. Šī sākotnēji izstrādātā koncepcija jeb ideja tiktu izmantota kā pamats tālākajā termināļa kompleksa projekta izstrādē. Arhitektiem koncepcija jāveido, paredzot termināļa sākotnējo pasažieru apkalpošanas kapacitāti 7-8 miljoni pasažieru gadā, kā arī iespēju to palielināt līdz 14 miljoniem pasažieru gadā.
 
Konkursā iesniegtās arhitektoniskās koncepcijas septembra beigās izvērtēs starptautisku arhitektu žūrija un airBaltic vadība. Konkursa uzvarētājam airBaltic piešķirs €100 000 naudas balvu.
 
airBaltic uzdevumā konkursu organizē viens no pasaules lielākajiem būvniecības inženieru birojiem - „Ove Arup and Partners” Londonas pārstāvniecība.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu