Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 03:59:09
Uzņēmējdarbība » ERGO Baltijas valstīs nopelnījusi vairāk kā 3,2 miljonus eiro
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
ERGO Baltijas valstīs nopelnījusi vairāk kā 3,2 miljonus eiro
Autors: Solvita Barkāne, 05/08/2010 13:42

Saskaņā ar IFRS (International Fininacial Reporting Standards), ERGO apdrošināšanas grupa Baltijā pirmajā pusgadā ir nopelnījusi vairāk kā 3,2 miljonus eiro. ERGO apdrošināšanas grupa ir viena no vadošajām apdrošināšanas kompānijām Baltijas tirgū, un šogad tāpat kā pērn saglabā trešo pozīciju tirgū.

„Neskatoties uz pašreizējo ekonomisko situāciju, Baltijas tirgus kritumu un spēcīgo konkurenci, mums ir pamats apgalvot, ka pat šajā izaicinājumiem pilnajā periodā, ERGO ir viena no veiksmīgākajām un rentablākajām apdrošināšanas grupām Baltijas valstīs. Pateicoties izcilajiem rezultātiem un veiksmīgi izvēlētajai ERGO apdrošināšanas grupas izaugsmes stratēģijai, pārdomātai riska parakstīšanas politikai, koncentrēšanai uz darbību efektivitātes paaugstināšanu, kā arī faktam, ka esam vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas piedāvā visa veida apdrošināšanu, ļauj mums realizēt savu klientu vēlmes un vajadzības,” informē Dr. Kestutis Bagdonavičius, ERGO apdrošināšanas grupas valdes priekšsēdētājs Baltijā.

ERGO aprosināšanas grupa Baltijā šī gada pirmajos sešos mēnešos prēmijās parakstīja vairāk kā 64 miljonus eiro. Salīdzinot ar līdzvērtīgu periodu 2009.gadā, grupas apgrozījums ir samazinājies par 13%.

ERGO lielāko parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjomu Baltijas valstīs veido nedzīvības apdrošināšana – 48,5 miljoni eiro. Turpretim dzīvības apdrošināšanas segmentā (ieskaitot veselības apdrošināšanu) prēmijās parakstīts vairāk kā 15,5 miljonu eiro.

Latvijā nedzīvības apdrošināšanas segmentā parakstītās prēmijas veido 7,4 milj. eiro un dzīvības apdrošināšanā parakstīto prēmiju summa sastāda 6,2 milj. eiro.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad lielākā daļa ERGO apdrošināšanas prēmiju Baltijā parakstītas transportlīdzekļu apdrošināšanas segmentā - KASKO (13,2 milj. eiro) un OCTA (13,0 milj. eiro), kā arī īpašuma apdrošināšanā (11,5 milj. eiro).

Pirmajā pusgadā ERGO grupas izmaksāto atlīdzību summa Baltijā sastāda kopumā 42,8 milj. eiro, no kurām lielākā daļa izmaksātas par KASKO un OCTA. Salīdzinot ar pagājušo gadu, atlīdzību apjoms samazinājās par 27,6%. Pirmajā pusgadā lielākā atlīdzība izmaksāta Latvijā īpašuma apdrošināšanā, saistībā ar ugunsgrēkā radītajām sekām – 982 000 eiro apmērā.

Pirmo pusgadu ERGO apdrošināšanas grupa noslēdza ar 11.9% lielu tirgus daļu, tādējādi saglabājot trešās lielākās apdrošināšanas grupas pozīciju Baltijas valstīs.

Kopumā šogad atdeve no investīcijām ir būtiski lielāka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 5,6 milj.eiro. ERGO apdrošināšanas grupa Baltijā pastāvīgi veic uzlabojumus dzīvības un veselības apdrošināšanas segmentos.

„Pat šajā ekonomikas recesijas periodā ERGO apdrošināšanas grupa Baltijas valstīs spējusi veiksmīgi īstenot veselības apdrošināšanas portfeļa restrukturizācijas plānu, un tieši šogad mēs redzam iespēju veiksmīgai un rentablai darbībai šajā jomā. Ievērojamā veselības apdrošināšanas portfeļa attīstības tendence Latvijā mudina domāt, ka plānotā gada peļņa dzīvības un veselības apdrošināšanas segmentā būtiski pieaugs,” uzskata valdes priekšsēdētājs Keskutis Bagdonavičius.

Katru gadu pirmajā pusgadā par iepriekšējo gadu ERGO dzīvības apdrošināšanas sabiedrības piešķir saviem klientiem papildus peļņu. Piešķirtās papildpeļņas summa Latvijā par 2009.gadu ir 122 000 eiro, kas salīdzinot ar pagājušo gadu ir augusi par 40%. Lietuvā 350 000 eiro par 2009.gadu, kas ir par 8% vairāk kā iepriekšējā gadā. Piešķirtās papildpeļņas summas ERGO klientiem tiek aprēķinātas kopš 1999.gada.

Neskatoties uz globālo finanšu krīzi, kā arī būtiskajiem ierobežojumiem vietējā apdrošināšanas tirgū, ERGO ir veiksmīgi attīstījis savu meitas uzņēmumu Baltkrievijā. Pirmā pusgada laikā šīs kompānijas peļņa bija nedaudz vairāk kā 120 000 eiro, bet pērn 150 000 eiro.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu