Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 07:10:07
Uzņēmējdarbība » Sekmēs sadarbību tranzīta un sakaru nozarēs starp Latviju un Ukrainu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sekmēs sadarbību tranzīta un sakaru nozarēs starp Latviju un Ukrainu
Autors: Solvita Barkāne, 29/07/2010 15:51

29. jūlijā satiksmes ministrs K. Gerhards tiksies ar Ukrainas ekonomikas ministru V. Cuško, transporta un komunikāciju ministra vietnieku V. Korņijenko un Ukrainas Agrārās politikas ministra vietnieku I. Demčaku, lai apspriestu valstu divpusējo ekonomisko sadarbību.

Tikšanās laikā paredzēts apspriest jautājumus par valstu divpusējo ekonomisko sadarbību uzņēmējdarbībā un rūpniecībā, enerģētikā, tūrismā un citos jautājumos. Satiksmes ministrijā valstu ministri pārrunās iespējas, kā palielināt savstarpējos kravu pārvadājumus, kā arī iespējamo sadarbību sakaru jomā.

2009. gadā no Ukrainas uz Latvijas ostām un caur mūsu valsts teritoriju pārvadāts 1% no kopējā VAS „Latvijas dzelzceļš” pārvadāto kravu īpatsvara. Lai palielinātu pārvadājamo kravu apjomu, abas valstis turpinās darbu, lai sagatavotu līgumu tranzīta jomā un vienosies par ekspertu tikšanās norises laiku.

Puses arī apspriedīs konteinervilciena „Zubrs” attīstību. Vilciens darbojas maršrutā starp Baltijas jūru un Melno jūru, un tajā iesaistītas Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Igaunija. 2009. gada jūlijā uzsāktie pārvadājumi attīstās sekmīgi, pērn pārvadājot 465 TEU konteinerus, bet 2010. gada 1. pusgadā – 571 TEU konteineru. Lai pilnvērtīgāk izmantotu iespējas, ko piedāvā konteinervilciens „Zubrs”, puses apspriedīs sadarbību kā veiksmīgāk iesaistīties kravu piesaistē.

Latvijas sakaru uzņēmumi saskata labas iespējas sadarboties ar Ukrainu. VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” ir izteikusi gatavību piedalīties pieredzes apmaiņas pasākumos, kas saistīti ar sertifikācijas pakalpojumu sniegšanu vai ciparu apraides televīzijas ieviešanu. Tāpat arī Latvijas Telekomunikāciju asociācija ir ieinteresēta sadarbībā ar Ukrainas elektronisko sakaru komersantiem vai pašvaldībām dažādu elektronisko sakaru projektu realizācijā, piemēram, fiziskās kabeļu infrastruktūras optimizācijā un sakārtošanā, elektronisko sakaru tīklu projektēšanā un izbūvē, tirgus pētījumu veikšanā un konsultēšanā.

Latvijas un Ukrainas delegācijas ceturtdien apmeklēs arī Rīgas brīvostu, lai iepazītos ar tās darbību un attīstības perspektīvām.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu