Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 04:12:06
Uzņēmējdarbība » „Rīgas Dzirnavnieks” uzsāk jaunās graudu ražas pieņemšanu no zemniekiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Rīgas Dzirnavnieks” uzsāk jaunās graudu ražas pieņemšanu no zemniekiem
Autors: Solvita Barkāne, 29/07/2010 15:14

Vakar lielākais pārtikas graudaugu pārstrādātājs Latvijā „Rīgas Dzirnavnieks” uzsāka jaunās graudu ražas pieņemšanu no zemniekiem. Kopumā uzņēmums plāno iepirkt 90 000 tonnas graudaugu. Kvieši tiks iepirkti piecās kvalitātes grupās, rudzi - divās, auzas - trijās. Šāds sadalījums ļaus diferencēt cenas, un augstvērtīgas produkcijas ražotājiem samaksāt augstāku cenu.

Ņemot vērā, ka šogad mainīgo laikapstākļu ietekmē būs lielāks īpatsvars zemākas kvalitātes graudiem, „Rīgas Dzirnavnieks” ir izveidojis jaunu papildus kategoriju kviešiem, tādā veidā dodot iespēju zemniekiem realizēt graudus arī ar zemāku proteīnu saturu.

Neskatoties uz pavasara plūdiem, lielo karstumu un spēcīgajām lietavām, „Rīgas Dzirnavnieks” eksperti prognozē vidēji labu zemnieku graudu ražu.

Sandis Jansons, AS „Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors: „Neskatoties uz bargo ziemu un karsto vasaru, šogad graudu raža gaidāma vidēji laba. Salīdzinoši ar pērno gadu prognozējam dažādas kvalitātes ražu - būs graudi gan malšanai, gan lopbarībai. Savukārt pateicoties ažiotāžai pasaules graudu tirgos arī Latvijā ir novērojama tendence pieaugt graudu iepirkumu cenām. Latvijas ražai lielais karstums būtisku kaitējumu nenodarīs, daudz lielāku satraukumu rada karstumu pavadošās lietavas un to radītais mitrums, kas var ietekmēt rudzu kvalitāti.”

Pirmā graudu raža tika atvesta vakar no Jelgavas novada zemnieku saimniecības „Klidziņas”, kas uzņēmumam jau daudzus gadus pēc kārtas piegādā rudzus un kviešus. „Rīgas dzirnavnieks” speciālisti atvesto graudu kvalitāti novērtējuši kā ļoti labu. Līdz ar pirmās jaunās graudu ražas piegādi „Rīgas Dzirnavnieks” teritorijā tika pacelts karogs, atklājot jauno ražas pieņemšanas sezonu.

Sākot no vakardienas līdz nākamās nedēļas beigām „Rīgas Dzirnavnieks” paredzējis iepirkt kviešus līdz 126 Ls/t, rudzus līdz 80Ls/t un auzas līdz 65Ls/t. Neskatoties uz energoresursu sadārdzinājumu graudu pieņemšanas un kaltēšanas pakalpojumu cenas ir saglabātas pērnā gada līmenī.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu